Renesansni festival // Dječje kraljevstvo na bedemima i besplatan izletnički vlak iz Zagreba

09:41h
0
Dječje kraljevstvo na Renesansnom festivalu // Foto: DND Koprivnica

U sklopu koprivničkog Renesansnog festivala, uvrštenog u 11 top turističkih destinacija u Hrvatskoj niknut će i malo dječje kraljevstvo. Vrijedni volonteri Društva naša djeca Koprivnica sagradili su kućicu s dvorištem u kojemu će se 27. i 28. kolovoza odvijati niz zanimljivih sadržaja za djecu.


Pričat će se legende i renesansne priče, izrađivati krpene lutke i cvjetni vjenčići, plesati renesansni plesovi i izvoditi razne predstave. U goste DND Koprivnica dolaze i djeca iz Blata na Korčuli okupljena u lutkarskoj skupini Cukarin koja će zajedno s lutkarskom družinom Kopriva, pec, pec nekoliko puta dnevno izvoditi predstavu Zaljubljeni žabac.

Zahvaljujući suradnji s općinom Blato u dječjem kraljevstvu peći će se fritule i zamirisati ušećereni bademi, a djeca će se i sama moći okušati u njihovu spravljanju.

U dječjem kraljevstvu nastupat će i mališani iz dječjeg vrtića Smiješak, mali plesači iz OŠ Braća Radić, a bit će izvedena i predstava Koprivko. Usto na renesansnim modnim revijama sudjeluju i članovi manekenske sekcije DND čiji je prvi nastup u kreacijama salona lollipop- Kockica izazvao puno simpatija.

Mali modeli na modnoj reviji uoči Renesansnog festivala

Besplatan izletnički vlak iz Zagreba vozi na Dan otvorenih vrata pivovare Carlsberg Croatia i Renesansni festival

Jedna od ekološki najnaprednijih pivovara u ovom dijelu Europe i ove će godine ugostiti Koprivničance i njihove goste na Danu otvorenih vrata Carlsberga Croatia koji će se održati u subotu, 29. kolovoza i to već tradicionalno u povodu Renesansnog festivala.

Besplatni Pan Renesansni vlak kreće s glavnog zagrebačkog kolodvora u subotu, 29. kolovoza u 10.30, dok je povratak planiran u večernjim satima.

Dan otvorenih vrata započinje točno u 12 sati, a program uključuje organizirane ture po pogonima pivovare uz stručno vodstvo pivarskih majstora Carlsberga Croatia uz Pan osvježenje. Nakon posjeta pivovari osiguran je prijevoz autobusom na koprivničke gradske bedeme gdje se druženje i zabava nastavljaju uz bogat program Renesansnog festivala.

Carlsberg Croatia sa svojim brendom Pan po sedmi put podržava i sudjeluje u Renesansnom festivalu, omogućavajući ujedno gostima festivala organizirani posjet pivovari i upoznavanje s procesom proizvodnje piva.

PAN RENESANSNI VLAK IZ ZAGREBA – RASPORED 29.08.2015.

10.30 – PAN RENESANSNI VLAK KREĆE S GLAVNOG KOLODVORA U ZAGREBU ZA KOPRIVNICU (DOLAZAK U 11.33)

11.40 – POLAZAK ORGANIZIRANIH AUTOBUSA SA ŽELJEZNIČKOG KOLODVORA U KOPRIVNICI NA DAN OTVORENIH VRATA U PIVOVARU CARLSBERG CROATIA

12.00 – 14:00 DAN OTVORENIH VRATA PIVOVARE CARLSBERG CROATIA

14.10 – POLAZAK AUTOBUSA IZ PIVOVARE CARLSBERG CROATIA NA RENESANSNI FESTIVAL

20.15 – POLAZAK AUTOBUSA S RENESANSNOG FESTIVALA NA ŽELJEZNIČKI KOLODVOR

20.58 – POLAZAK VLAKA ZA ZAGREB

21.59 – DOLAZAK U ZAGREB

Atraktivni prizor s Renesansnog festivala

Renesansni festival je uvjerljivo najzanimljivija kulturno-povijesna manifestacija na ovim prostorima koja svim posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku za povratak u 15. i 16. stoljeće. Ovogodišnja središnja tema je viteški turnir, a posjetitelje će na koprivničkim gradskim bedemima dočekati sjajna autentična atmosfera, mnoštvo povijesnih likova smještenih u originalno srednjovjekovno naselje te bezbroj pomno osmišljenih detalja iz života ove povijesne epohe.

Višegodišnjim aktivnim sudjelovanjem i uspješnom suradnjom, Carlsberg Croatia sadržajno obogaćuje festival te potvrđuje stoljetnu tradiciju koprivničkog pivarstva.

čitam...