Renesansni festival oduševio brojne posjetitelje

10:41h
0
renesansni

foto: Mario KosKao dio projekta Culturevive, Renesansni festival ove je godine između ostalih ugostio i partnere u spomenutom projektu – Udruge Međimurske roke iz Čakovca i Zala Megyei Nepmuveszeti Egyesulet iz Zalaegersega, a naša zasigurno najatraktivnija i najoriginalnija turističko – povijesna manifestacija ove je godine okupila preko 500 kostimiranih sudionika.

Uživali smo u programima viteških skupina iz Slovačke, Italije, Slovenije, a po prvi puta Mađarske, Češke te s druge strane naših Koprivničkih mušketira i haramija, Vitezova zelingradskih, Šibenske gradske straže, Dubovačkih streličara, Reda Srebrnog zmaja, Vitezova zlatnog kaleža, Zrinske garde, Vitezova Ružice grada, Streličarskog kluba Koprivnica i drugih.

Fotogalerija 

Ponovno su vitezovi iz svojih tabora pokušali raznim opsadnim spravama te borbom prsa o prsa, osvojiti Koprivničku utvrdu no to je bio izrazito težak zadatak jer grad brani povijesna postrojba stasitih Koprivničkih mušketira i haramija te njihovih saveznika.

foto: Mario KosS druge je strane pak, pedesetak srednjovjekovnih zanata prezentiralo svoje davno zaboravljene vještine. Kovač je marljivo kovao helebarde, mačeve, buzdovane kako bi se naša vojska mogla oduprijeti sili koja želi osvojiti naš Festung. Ovogodišnja manifestacija ponudila je mnoštvo novih zanata i atrakcija bez obzira na sveprisutnu recesiju.

Osim što je proglasio Koprivnicu Slobodnim kraljevskim gradom, Ludovik Anžuvinac je ubirao štibru i malatarinu od sudionika “Kupujmo Hrvatsko”. Podravkini Kraljevski kuhari spremali su razno razne srednjovjekovne delicije, krčmari su uz pečenog vola posluživali pivo Pan, vino s naših obronaka i medovinu, svirači su proizvodili melodične zvukove srednjovjekovne glazbe uz koje su mlade djeve pjevušile i plesale renesansne plesove. Čak su i vitezovi i dame iz vrtića imali su svoj program, kojim su oduševili posjetitelje.

Izvor: Glas Podravine

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW