Dolaze Furunkulusi

Renesansni festival ove godine konačno dobiva večernji koncert

08:30h
0

Labazan je najavio da će Furunkulusi održati večernji kocert u petak i subotu, dok će u nedjelju vjerojatno nastupiti preko dana.

Ovogodišnji Renesansni festival koji se krajem kolovoza održava na koprivničkim bedemima, ove će godine prvi puta u sklopu programa imati večernji kocnert, koji su mnogi priželjkivali kao razonodu  u večernjim satima.

– Prvi puta će u Hrvatskoj nastupiti poznata poznata njemačka hard medieval skupina Furunkulus, koja će biti nova atrakcija manifestacije  – najavio je Renato Labazan, direktor gradske Turističke zajednice i začetnik festivala.

Na ovaj će se način upotpuniti praznina u programu koja je postojala u večernjim satima.

– Ljudi su se do kasno u noć zadržavali u krčmama, jer nakon 21 sat nije bilo muzičkih sadržaja, što ćemo sada promijeniti te posjetiteljima na priuštiti dodatnu zabavu – kaže Labazan.

Skupina Furunkulus // Foto: Ustupila TZ Koprivnica
Skupina Furunkulus // Foto: Ustupila TZ Koprivnica

Najavio je da će Furunkulusi održati večernji kocert u petak i subotu, dok će u nedjelju vjerojatno nastupiti preko dana. Ujedno, glavna tema ovogodišnjeg festivala bit će Srednjovjekovna glazba.

– Koncertom ćemo nastojati privući nove ciljne skupine poput rockera i bikera za koje nastojimo osigurati i kamp prostor kako bi ovdje mogli i prespavati, da ne moraju noću voziti –  objašnjava Labazan.

U planu su i drugi izvođači zvučnih imena, a njihov nastup ovisi o financijskim mogućnostima.

Novi sadržaji donijet će i nove cijene ulaznica.

– Cijena cjelodnevnih ulaznica više neće biti kunu, dvije nego nešto veća, no još uvijek povoljna i prihvatljiva obzirom na ponudu i sadržaj – zaključuje Labazan.

 

čitam...