Video-Foto // Revija Male modne akademije // Koprivničanke zablistale na modnoj pisti

18:36h
0
Dizajnerice su svoju kreativnost pokazale na koprivničkim modelima

Udruga Koprivnički Krug, u sklopu svoje najaktivnije skupine Male modne akademije, u subotu je u Domu mladih predstavila izložbu i modnu reviju svojih polaznica.

Jučerašnja revija i izložba radova Ja te vidim u jednosatnom programu, okupila je preko 40 manekena, 70-ak modela i priliku za mnoštvo kreativaca da pokažu što rade. Svojim su nastupom oduševile i mlade pjevačice Nika Gazdek i Vanessa Ivanković te manekenke –  Humane Nove, odnosno članice Kluba tajlandskog boksa Samurai. Bilo je tu svega po malo, od modnih ilustracija, ukrasnih predmeta, crteža kao i dizajnirane odjeće i nosivih modela.

Večernje haljine koje su dizajnirale članice Male modne akademije Monika Bogčev, Ivana Lakuš, Katarina Šimunić, Lucija Petrović, Lunja Opsenica, Lorena Jakopiček (ŠIVANJE – obrt Vlaste Puklavec, kreatorice)  nosile su dame iz javnog života Koprivnice, frizure su svojim sjajnim umjetničkim pristupom potpisale Tina i Emina iz salona Špica, a nakit Udruga Preslica.

Socijalna zadruga Humana Nova predstavila je svoju kolekciju te posebnu FUNK JUNK odjeću za tinejđere.

Dizajnericama su zahvalnice uručili gradonačelnica i županIznimno modno događanje bilo je i predstavljanje Ive Zrinjski, koja se već pet godina intenzivno bavi kolekcioniranjem  vintage odjeće i obuće, asesoara, dekorativnih predmeta te  fotografijom, stiliziranjem i dekoriranjem. Na reviji je predstvaila svoj projekt „3 za 10″, a odjeću su nosile novinarke, profesorice, pravnice…

Mladim kreativcima pridružila se i mlada umjetnica Katarina Pranjić, svojim likovnim radovima i glazbeno-scenskim performansom.

Pokazali smo da bez obzira na apatiju i materijalnu krizu imamo velik potencijal mladih, kreativnih, pozitivnih ljudi koji samo trebaju malo poticaja i potpore da bi bili još motiviraniji. Želimo Udrugu pretvoriti u vrtlog dobrih ideja, urbanih događanja i novih manifestacija, jer nam svima treba energija koja pokreće. Zahvaljujemo i gradu Koprivnica i Županiji, ali prije svega roditeljima koji su također pomagali u pripremama. Koprivnički Krug najavljuje nove projekte, a svi koji žele surađivati dobro su došli – rekla nam je Melita Pavlek, predsjednica koprivničkog Kruga Melita Pavlek.

{vsig}fun/06-2013/130608-jatevidim{/vsig}