Rewind Jam // Break danceri svojim vratolomijama prkosili gravitaciji

12:21h
0
Rewind Jam - Virje 15.12.2012. // foto: Mario Kos

Već peti puta za redom, u subotu se cijela hip-hop i break dance scena iz regije okupila na jubilarnom Rewind Jamu u Virju. Ovaj se mega break dance spektakl odvija svake godine, u čast Dariju Ujlakiju, nesretno preminulom break danceru iz Virja. Njegovi prijatelji organiziraju event s velikim ciljem, da bi pomogli njegovoj petogodišnjoj kćerki Gabrijeli.

U novom društvenom domu u Virju, na istom mjestu se se okupili grafiteri, breakeri, raperi, pjevači i ista mlada ekipa organizatora-volontera koji su se prije pet godina odlučili pokrenuti ovu priču, a podržalo ih je čak 350 posjetioca. Publiku su oduševile break dance vratolomije čak stotinu plesača, koji su prkosili gravitaciji i nadilazili tjelesna ograničenja.

Organizatori i sudionici natjecanja Gabrijeli putem ovog Jam-a svojim duhom i vještinama iz godine u godinu pomažu, te joj kroz ovo natjecanje žele pokazati čime se njezin otac bavio i na taj način ovjekovječiti njegov lik i djelo, iz kojeg se razloga naplaćivala uIaznica od 30 kuna.

Uz popularnog Lil Amok-a iz Njemačke, suca koji je svojim vratolomijama ostavljao bez daha, nastupala je i poznata plesna skupina Atomic Dance Factory. Druga su dvojica sudaca, kojima nema premca u brejkanju, bili iz Zagreba i Osijeka. Rewind Jam je prerastao u međunarodni karakter, u kategoriji crew vs. crew, natjecalo se 12 ekipa iz Njemačke, Mađarske, BiH i Hrvatske. U finalu je bila ekipa iz Njemačke i breakeri iz cijele Hrvatske nazvani No stress, koji su i odnijeli nagradu.

Natjecanje je bilo popraćeno oduševljenjem publike koja je pomno pratila svaki njihov pokret, u zraku, na podiju, na rukama, laktovima, glavi, a sve popraćeno zvukom dj Chilla iz Zagreba i Wise Kid-a. Posebno kod žena, pažnju su izazvali razgolićeni plesaći, koji su uz neponovljivu koreografiju dobro zabavili prisutne. Na pozornici im se u plesu na popularni Gangnam style pridružila i mala Garbrijela, koja je svima zahvalila na dolasku.

Uz standardno natjecanje, bile su organizirane i radionice, treninzi i cjelodnevno druženje.

– Izutetno smo zadovoljni ovogodišnjim eventom, zahvaljujemo svima koji su nas podržali i koji su s nama od samoga početka – rekao je Ivan Beljan, jedan od organizatora.

Broj žiro-računa za Udrugu Rewind Jam za Gabrijelu Ujlaki je: 2402006 – 1100612189

>> Velika fotogalerija

foto: Mario Kos, Kristina Jošt

{vsig}fun/12-2012/121215-rewind-jam{/vsig}