gradska uprava

REZULTATI ANKETE Grad Koprivnica sada zna kakav novi trg žele građani i kad će zasjati u novom ruhu

Raspisivanje arhitektonsko-urbanističkog natječaja za uređenje glavnog gradskog trga očekuje se kroz nekoliko tjedana.

15:00h
0

Grad Koprivnica pokrenuo je izradu dokumentacije za uređenje glavnog gradskog trga. Obuhvat zahvata podrazumijeva Zrinski trg i Trg bana Josipa Jelačića. Za izradu plana gradska uprava napravila je anketu kako bi svoje građane priupitala što oni žele. Na jučerašnjem Gradskom vijeću jednoglasno je prihvaćen natječaj za uređenje trga.


Anketi je pristupilo putem weba 1543 građana Koprivnice, segmentirano po dobi, 75% anketiranih je u dobi od 18 – 65 godina, dok smo građane starije od 65 godina anketirali osobno, provođenjem ankete na javnim prostorima grada. Glavne teme na koje su građani davali odgovore su parter, promet, terase kafića, hortikultura, rasvjeta, sadržaji na trgu, klizalište, fontana, pozornica i dr.

Raspisivanje arhitektonsko-urbanističkog natječaja za uređenje glavnog gradskog trga očekuje se kroz nekoliko tjedana.

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeni su završni rezultati ankete, tj. mišljenje javnosti i participacija svih dionika od strane gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića, zamjenice gradonačelnika Ksenije Ostriž, pročelnika Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislava Golubića, višeg stručnog suradnika za građenje Nine Štubljaka i predstavnice udruge arhitekata, MK projekt Varaždin Maje Kireta.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Ovaj projekt smo u Gradskoj upravi doživjeli kao pečat i početak brendiranja Koprivnice u 21. stoljeću. Priču oko rekonstrukcije središta Koprivnice treba vezati uz daljnji razvoj i širenje grada u našim prigradskim naseljima, uz daljnji razvoj obrazovnih institucija, poduzetništva i gospodarstva. Sve ono najbolje što predstavlja naše ljude i sustav biti će vidljivo na jednom reprezentativnom prostoru naših središnjih gradskih trgova. Siguran sam da ćemo uspjeti napraviti novo središte grada Koprivnice za slijedećih 30, 50 ili 100 godina. Još jednom hvala svim građanima koji su sudjelovali u anketi i na taj način nam pomogli da krenemo u stvaranje novog izgleda Koprivnice za budućnost – izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Društvo arhitekata Varaždin napravilo je pripremu za projektiranje budućeg projekta uređenja grada. U Koprivnici je poseban izazov napraviti projekt temeljem arhitektonsko-urbanistički natječaja koji smo raspisali jer je riječ o jako vrijednom prostoru od 13.500 kvadrata javnog prostora – izjavila je Maja Kirek koja je predstavljala Društvo arhitekata Varaždin i dodala kako je anekta važna arhitektima koji će raditi na projektu, koristit će rezultate iste kao smjernice kod nedoumica.

Oko Dana grada planira se predstavljanje idejnih rješenja

Zasad se još službeno ne može reći kada će gradski centar zasjati u novom ruhu, no neke grube pretpostavke su kasno proljeće 2021. godine. Sada predstoji izrada prijedloga, odabir rješenja, izvođača i sve ostala nadana i nenadana papirologija.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

 

čitam...