akcija dan bez alkohola

Rezultati policijske akcije na Martinje: Najpijaniji ponovo biciklist s 3,22 promila

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na samo Martinje, 11. studenoga, u 13.30 sati, u Velikoj Mučnoj, kod 58-godišnjeg vozača.

11:47h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Na samo Martinje, 11. na 12. studenoga, od 6 do 6 sati, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u sklopu pojačanog nadzora  alkoholiziranosti vozača povodom proslave Martinja, provedena je akcija Dan bez alkohola.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 176 vozača, od kojih je 139 vozača podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Sankcionirano je 69 prometnih prekršaja, od čega osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije izvršne je nadzor 20 mladih vozača te je tom prilikom utvrđeno osam prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na samo Martinje, 11. studenoga, u 13.30 sati, u Velikoj Mučnoj, kod 58-godišnjeg vozača. On je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Ističe u i 39-godišnjeg vozača koji je također na Martinje, u 14.42 sati u Ulici Stjepana Radića u Đurđevcu zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Tijekom akcije sankcionirano je i 14 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu.

Vozač (24) je u četvrtak, u 22.30 sati na Trgu bana Lackovića u Križevcima, zatečen kako upravljanja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. Vozač je odbio podvrći se ispitivanju prisutnosti u organizmu te je na mjestu počinjenja prekršaja uhićen, a prilikom policijskog postupanja je vrijeđao policijske službenike. Protiv vozača će danas, 12. studenoga biti proveden žurni prekršajni postupak.

Nadalje, za vrijeme provođenja akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je radi ne držanja životinje pod nadzorom došlo do naleta osobnog automobila na psa.

Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine prometne nesreće, Policijska uprava koprivničko-križevačke nastavlja s provedbom pojačanog nadzora prometa povodom proslave Martinja do 15. studenoga 2021. godine.

Osim nadzora alkoholiziranosti vozača vršiti će se i pojačani nadzor ostalih najtežih prometnih prekršaja te nadzor mladih vozača i recidivista.