NADZOR PROMETA

REZULTATI VELIKE AKCIJE Gotovo 150 prekršaja policija sankcionirala u jednome danu, evo zašto su se dvojica posebno istaknula

Zabilježena je i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

14:35h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevačka policija u utorak je provela velika, 24 sata dugu akciju nadzora naziva 4 glavne ubojice u prometu i mladih vozača. Poslali su izvještaj u kojemu stoji kako je sankcionirano ukupno 145 prometnih prekršaja, od čega je utvrđeno 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Istaknuli su one koji su posebice pretjerali u kontekstu brzine i alkohola. Tako je u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, u 9.30 sati, utvrđeno najveće prekoračenje brzine kretanja. Vozač se osobnim automobilom kretao brzinom od 121 kilometar na sat, iako je ograničenje ondje prometnim znakom ograničeno na 80 kilometara na sat. Glede alkohola, rekorder dolazi iz Prvomajske ulice u Starigradu gdje je u 16.20 sati vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 1,85 promila te su ga isključili iz prometna.

Tijekom nadzora zabilježena je i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom. Dodajmo, za kraj, kako su mladi vozači počinili četiri prometna prekršaja od čega se dva odnose na nekorištenje sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekršaj nepropisnog pretjecanja.