5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVA PRAVILA

Ribiči pozor, vrijede nova pravila! Uhvatite li u Dravi ili Muri ove dvije vrste riba, morate ih pustiti jer je njihov izlov zabranjen
R

Znamo i sami kakav utjecaj na okoliš imaju i klimatske promjene, a tu su i prirodne oscilacije Drave. Sve to utječe na pogoršanje uvjeta za mriještenje riba, napomenuo je Sabolić

Ne propustite

Ribiči koji po svoju dozu adrenalina i uživancije odlaze na obale Drave i Mure po novom moraju usvojiti nova pravila prilikom izlova ribe. Zagrizu li na njihovu udicu jedinke bolena i plotice, iste ne smiju izvaditi i ponijeti doma već ih moraju vratiti u rijeku iz koje su je izvukli.

- Oglas -

Ovo pravilo nedavno je definirano Planom upravljanja Zajednice športsko-ribolovnog kluba Koprivnica, objavili su koprivnički ribički na svojoj internet stranici Ribolov Koprivnica. Na dosadašnju listu zabrane izlova određenih ribljih vrsta, nadodani su tako bolen i plotica koje se u slučaju ulova moraju vratiti u vodu, inače će oni koji ih love biti u prekršaju. Zabrana se odnosi  samo na koprivnički dio Mure i Drave te na dijelove rijeke Drave kod drugih Ovlaštenika (ZŠRK Virovitica).

Navedeno je potvrdio Ivica Sabolić, predsjednik Zajednice športsko-ribolovnih klubova Koprivnica. Naime, prilikom izrade plana upravljanja tražila se suglasnost nadležne uprave za zaštitu okoliša, koja je provedenom analizom zaključila kako su spomenute riblje vrste ugrožene.

– U uvjetima zaštite prirode propisano je kako se bolen i plotica, ako se ulove u vodama rijeka Mure i Drave, moraju vratiti natrag u vodu. Svojim su istraživanjima vjerojatno utvrdili njihov manjak – rekao nam je Sabolić, istaknuvši kako tu ništa ne mogu, odnosno kako se toga sada moraju pridržavati.

- Oglas -

– Znamo i sami kakav utjecaj na okoliš imaju i klimatske promjene, a tu su i prirodne oscilacije Drave. Sve to utječe na pogoršanje uvjeta za mriještenje riba – napomenuo je Sabolić, nadodavši kako su ribičima ove nove informacije dostupne kod kupnje novih ribolovnih dozvola.

Nositelj izrade revizije plana upravljanja je Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, koji je zatražio ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu te je dobio Rješenje od Uprave za zaštitu prirode da je revizija prihvatljiva za ekološku mrežu pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POLICIJSKA ISTRAGA

Pogledajte što su sve našli kod prigorskog ramba (36), skrivao pumpericu, dvije automatske puške, hrpu streljiva, patrone

Lovačku pumpericu, dvije automatske puške i cijelu hrpu streljiva pronašla je policija tijekom pretrage kuće i automobila u vlasništvu...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti