Riješen misterij repaškog ‘mrtvaca’

08:45h
0
repas

Riješen je misterij navodno pronađenog mrtvog tijela u Repašu. Ispostavilo se kako je navodni mrtvac bio ‘samo’ mrtav pijan – ribič je pronađen u stanju alkoholne kome sa 4,72 promila alkohola u krvi.

Tragom glasina o mrtvoj ženskoj osobi koju je ribič izvukao iz rijeke Drave, a što se navodno držalo u strogoj tajnosti od javnosti i medija, u Repašu smo porazgovarali sa čovjekom u blizini čije kuće je prošlog utorka interveniralo vozilo hitne pomoći. ‘Da, bila je tu prošli utorak i policija i hitna pomoć.’,potvrđuje nam Josip Peti. No, kaže, ništa o samom događaju nije se znalo. Svatko je imao svoju verziju priče, a najčešća je bila ona o mrtvoj osobi izvučenoj iz rijeke.

120427-repas2

Alkoholna koma

No, srećom, glasine su bile pogrešne. Kako nam je rekao glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek, riječ je o 42-godišnjem ribiču iz Bjelovara koji je pronađen u nesvjesnom stanju. Intervenirala je hitna pomoć te je muškarac prevezen u bolnicu gdje je ustanovljeno da je bio pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 4,72 promila. 

. . .

Koncentracije alkohola u organizmu veće od 4 promila vode do alkoholne kome. Nakon što čovjek padne u komu, moguća je i smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW