Rijetki primjerci // Branko Slukić-Tirla Muzeju poklonio 10 bicikala oldtimera

19:23h
0
Bicikli su dio nove muzejske zbirke

Muzej grada Koprivnice ovih dana dobio je vrijednu donaciju.

Koprivnički zaljubljenik u rekreativni biciklizam i strastveni sakupljač starih marki bicikala Branko Slukić-Tirla poklonio im je 10 primjeraka iznimno očuvanih bicikala oldtimera. Najstariji, „Štajer” i „Herkules” iz 1940. godine proizvedeni su u Austriji odnosno u Njemačkoj, dok su ostali primjerci „Pretis, Dijamant, Partizan i Rog” iz druge polovice prošlog stoljeća. Svi primjerci zaštićeni su od korozije s ispravnim mehaničkim dijelovima i u funkcionalnom su stanju.

Donator, poznati koprivnički frizer koji je od 1960.-2000.godine imao salon na koprivničkoj željezničkoj postaji, djelatnicima Muzeja otkrio je kako zanimanje za biciklizam i strast prema sakupljanju vrijednih primjeraka duguje svojim dugogodišnjim prijateljima, a prvenstveno Josipu Nakiću-Alfireviću, Zlatku Blažekoviću i Kreši Mulvaju.

Tijekom posljednjih 10 godina također su mu uvelike pomogli u sakupljanju, održavanju i popravcima bicikala (popravio ih je stotinjak!) Josip Štefan iz Virja, Miljenko Brkljačić iz Đurđevca, Slavko Kesteli, Jasna Deković, Žarko Šlat, dr. Mijo Bardek, Ivan Grobenski, Marijan Krapinec iz Koprivničkih Bregi, Josip Bobovec iz Ferdinandovca te tvrtke Renotex i Elektra Koprivnica.

– Ova je vrijedna donacija obogatila fundus našeg muzeja i ujedno postala jezgrom jedne nove muzejske zbirke kao memorije na bogatu povijest sportskog i rekreativnog biciklizma u Koprivnici i koprivničkoj Podravini, poručuju iz Muzeja.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW