Robert Kukolja predstavnik GSV-a u županijskom partnerskom vijeću

05:40h
0
Detalj sa sjednice // Foto: Koprivnica.net

Gospodarsko socijalno vijeće Koprivničko-križevačke županije imenovalo je na jučerašnjoj sjednici predstavnika poslodavaca Roberta Kukolju u županijsko Partnersko vijeće. On će u slijedećih šest godina sudjelovali u ovom savjetodavnom tijelu, i bit će, među ostalim, angažiran na izradi županijske Razvojne strategije.

Na sjednici su članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća imali prilike čuti i informaciju o lanjskom kršenju prava potrošača na području naše županije, o kojem je izvjestio predsjednik GSV-a Davor Vrbek.

– Na području naše županije je podnijet 101 optužni prijedlog zbog kršenja prava potrošača. Prijavljena je 181 povreda propisa. Osim toga sad je došlo do izmjene tog Zakona o potrošačima – napomenuo je Vrbek.

Nove zakonske odredbe primjenjivat će se od 01. siječnja 2015. godine, a do tada se trgovci imaju vremena prilagoditi novom načinu isticanja cijena te određivanja popusta i sniženja. To konkretno znači da, iako je novi zakon izglasan, do njegove primjene iduće godine prekršajem neće biti smatrano poslovanje po starom zakonu, ističe Vrbek.

Županijsko Gospodarsko socijalno vijeće razmatralo je i informaciju o nezaposlenosti te zapošljavanju u Podravini i Prigorju, koju im je prezentirala Jadranka Čapalija, pročelnica križevačkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Izvor: www.radio-drava.hr