Kontroverzni avanturist opet na udaru

Roberta Markovčića Moku optužili da je iz grobnice ukrao neprocjenjivo blago: Znam tko izmišlja dokaze, sramote se i svi će završiti iza rešetaka

11:30h
0
moko
Foto: Facebook

U Jalžabetu, na području arheološke zone Bistričak, dva muškarca ukrala su neprocjenjivo blago iz grobne komore, nedavno smo objavili.

Kako kažu iz PU varaždinske, dva muškarca, 40-godišnjak i 45-godišnjak, u periodu od početka 2013. godine do listopada 2016. godine na području arheološke zone Bistričak u Jalžabetu neovlašteno obavljali istraživačke radove i arheološka iskapanja na Tumulu naziva Gomila.

– Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva provedene su pretrage domova i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koriste, kojom prilikom je pronađeno više desetaka raznih predmeta nalik na arheološke nalaze – kažu iz policije.

Ispostavilo se da je jedan od optuženih za krađu iz grobnice Robert Markovčić Moko, avanturist iz Svetog Đurđa. Za one koji ne znaju, Moko je svojevrsni pustolov koji je dosad javnost zainteresirao pothvatima poput preživljavanja na Dravi, edukativnom videima o prirodi i ekosustavu, spašavanju labudova s prometnica, knjigom o preživljavanju apokalipse, nedavnom kandidaturom za predsjednika, ali i povremenim borbama za zakonom i svojim osebujnim YouTube kanalom na kojemu iznosi i kontroverzna mišljenja te proziva pojedince za razna djela i nedjela.

Kako nam je rekao, ništa od toga nije istina i lažno su ga prijavili, što ne misli pustiti samo tako.

Sramotna presuda zbog sjemenki industrijske konoplje
Robert Markovčić s teglicom sjemenki industrijske konoplje // Screenshot Youtube

– Napravili su pretres u mojoj kući, na temelju izjave Milivoja Dretara, koji me je lažno prijavio. On i ja imamo sukobe iz ideoloških razloga. Policija je pak jedva čekala do dođe zbog onog slučaja s ptičjom hranom – podsjetio je Moko na slučaj kada je optužen zbog staklenke hrane za ptice koja je sadržavala industrijsku konoplju, za što je na koncu, nakon žalbe, oslobođen.

Ovo mu, dakle, nisu prve nevolje sa zakonom i pravosuđem, a upire prstom u voditelja istrage u slučaju iz Jalžabeta, Sašu Vrtarića, kojeg optužuje za krivotvorenje dokaza.

– Primjerice, prije mjesec dana dobio sam optužnicu i presudu da je kod mene nađen neki pištolj, koji nije nađen, što se može provjeriti po oduzetim predmetima prilikom pretresa. Voditelj slučaja Saša Vrtarić iskrivljuje činjenice, izmišlja dokaze i falsificira. On dodaje dokaze koji ne postoje, kriv je po Kaznenom zakonu. To sam javio načelniku policije Predragu Benčiću, preporučeno sam im to poslao prošloga tjedna, zatvorska kazna za to što on radi je do pet godina. No, on je vjerojatno da sve to prikrije meni stavio optužnicu za Jalžabet – smatra Markovčić.

Ustupio: Robert Markovčić Moko

Uvjeren je u svoju koonačnu pobjedu na sudu, a jedino zbog čega žali jest to što se ove optužbe nisu dogodile ranije – vjeruje da bi mu publicitet donio i veće šanse u kandidaturi za predsjednika države.

– Drago mi je da sada dobivam medijski prostor. Kada dokažem da dokazi ne postoje, nadam se da će svi oni završiti iza rešetaka. Za mene će ishod na sudu biti pozitivan, a oni sebe samo sramote. Jedino mi je žao što se ovo nije dogodilo dva tjedna prije jer sam siguran da bi uz ovakvu pozornost koju sam dobio prikupio i još 1500 potpisa koji su mi nedostajali za predsjedničku kandidaturu i sada bih bio u utrci – zaključuje Moko.

Kontaktirali smo i prozvanog Milivoja Dretara te PU varaždinsku. Dretar nam je rekao da nema što komentirati u vezi istrage, a osvrnuo se i na ideološke razlike između njega i Markovčića.

– To ne stoji jer mi uopće ne komuniciramo pa ni ne znam što on zastupa, a što ne – kazao je Dretar.

Spomenimo da je Markovčić ranije ove godine objavio na svom YouTube kanalu video pod naslovom “Pedofilija u školama” u kojemu stoji ispred Osnovne škole u Jalžabetu i u jednom dijelu videa drži fotografiju Milivoja Dretara, učitelja u školi, te govori da on učenicima promovira pedofiliju i homoseksualnost.

– Da, vidio sam. Njemu je podučavanje o holokaustu pedofilija, to sve govori o njemu – rekao je Dretar.

Odgovor Policijske uprave Varaždinske objavit ćemo kada ga dobijemo.