19.6 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nije joj prošlo

Robertina (45) prevelikom brzinom vozila kroz Glogovac pa se sudu žalila da je u potresu u Sisku ostala bez svega
R

Zakonski zasnovanu kaznu na sudu su uvelike ublažili, a oslobodili su je i plaćanja troškova prekršajnog postupka

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu protiv 45-godišnje Robertine iz Siska, zato što je prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja kroz naseljeno mjesto u blizini Koprivnice. Preciznije rečeno, junakinja ove priče je prošla kroz Glogovac vozeći 95 kilometara na sat, iako je na spomenutoj dionici brzina ograničena na 60 km/h.

Sukladno proceduri, brzina joj je umanjena za 10, što znači da je vozila 25 km/h više od dozvoljenog i zbog toga je uskraćena za 600 kuna, odnosno 400 ako kaznu plati u roku od tri mjeseca od primitka presude.

Zakonski zasnovana novčana kazna joj je ublažena i s tom presudom Robertina može biti zadovoljna, iako je u pisanoj obrani, koju je dostavila sudu, tražila da joj se novčana kazna ukine. Navela je kako se ne sjeća tko je tog svibnja 2020. godine vozio službeni automobil i pozvala se na tešku obiteljsku situaciju.

– Samohrani sam roditelj kćeri koja ima 12 godina, a u potresu sam ostala bez svega. Počela sam raditi prije dva i pol mjeseca u Velikoj Gorici, a do autobusne stanice koja je udaljena šest kilometara od mjesta trenutnog stanovanja putujem vozilom pa mi je vozačka dozvola neophodna da mogu raditi i uzdržavati dijete. Molim da me se oslobodi plaćanja kazne, a ako sam doista kriva, molim da mi se olakša situacija da mogu normalno putovati na posao i da s kćeri imam donekle nekakvu egzistenciju – navela je u pisanoj obrani.

Kako je obrazloženo u presudi Općinskog suda, pri izricanju uzela se u obzir vrsta i težina počinjenog prekršaja, inkriminirano prekoračenje brzine, protek vremena od počinjenja prekršaja, obiteljsko stanje osumnjičene, ali i činjenica da je prekršajno već kažnjavana zbog istog razloga u Sisku i Glini. Osim toga, osumnjičena nije dostavila dokaze o tome da joj je u potresu stradala nekretnina u kojoj ona i kći žive, stoga je Sud nije mogao osloboditi odgovornosti.

Zato su ublažili kaznu i poručili kako će se istom ostvariti svrha specijalne i generalne prevencije. Također, Robertina je zbog imovinskog stanja oslobođena plaćanja troškova prekršajnog postupka koji su određeni u paušalnom iznosu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

za sve prilike

Jesu li tenisice modni klasici?

Kada netko spomene modne klasike, tenisice sigurno nisu prva asocijacija. No, kada malo bolje promislite, tenisice su proteklih sezona...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti