Festival u doba korone

RockLive ove godine slavi jubilarni rođendan, no hoće li ga biti? Košćak: Sve ovisi o jednoj odluci…

Iako su se mjere uvedene kako bi se smanjilo širenje koronavirusa počele popuštati, one o okupljanjima većeg broja osoba najvjerojatnije će biti među posljednjima koje će se ukinuti.

10:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Popularni RockLive festival na Šoderici, kao i ostale ljetne manifestacije, u čudnom je limbu ove godine. Pripremalo se jubilarno, 10. izdanje ovog festivala na otvorenom, no koronavirus sve je stavio na čekanje.

Planirani početak RockLivea zakazan je za 23. srpnja, što je dovoljno daleko da se ništa ne može prognozirati, ali i dovoljno blizu da se uskoro mora donijeti odluka hoće li se ići u organizaciju ili ne. Toga je svjestan i organizator Denis Košćak.

Foto: Ivan Balija
Denis Košćak // Foto: Ivan Balija

Još uvijek je, kao i oko svega, neizvjesna situacija. RockLive Festival ima u ovom trenutku povoljan položaj jer uglavnom nastupaju izvođači iz Hrvatske, dok su ostali festivali sa stranim izvođačima primorani otkazati festivale zbog zabrane putovanja. Mi trenutno čekamo odluke o javnim okupljanjima i koja će količina ljudi biti propisana kao moguća na jednom mjestu. Kada dobijemo tu informaciju, znati ćemo kakva je ovogodišnja sudbina festivala. Sigurno nećemo čekati do zadnjeg trenutka i ako početkom lipnja situacija neće biti bolja, na žalost, vjerojatno će doći do odgode za sljedeću godinu – rekao nam je Košćak.

Iako su se mjere uvedene kako bi se smanjilo širenje koronavirusa počele popuštati, one o okupljanjima većeg broja osoba najvjerojatnije će biti među posljednjima koje će se ukinuti tako da je svaka prognoza nezahvalna.

Za ovogodišnje izdanje RockLivea već su planirani nastupi TBF-a i M.O.R.T.-a, koji prošle godine nisu mogli nastupiti zbog velikog nevremena, te Mortal Kombata iz Beograda.

čitam...