5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVE JE SPREMNO

Roditelji odahnuli, uplatnice za kuhinju odlaze u povijest, u najvećoj gradskoj školi od ponedjeljka će jesti stotinjak učenika više
R

Eventualno za Jagnjedovec još nije 100 posto sigurno da će to biti ponedjeljak, ali bit će brzo i u hodu riješeno, kazao je ravnatelj Darko Sočev

Ne propustite

Početak novog polugodišta donosi veliku novost za učenike osnovnih škola i njihove roditelje u obliku besplatnih školskih obroka, koje će ubuduće plaćati država. Odlazak uplatnica za školsku kuhinju u povijest pozdravili su brojni roditelji, no u nacionalnim medijima jučer se mogla pročitati vijest o odgodi besplatnih obroka za učenike osnovnih škola.

- Oglas -

Srećom, nakon što smo kontaktirali sve koprivničke gradske škole, a prema iznesenom na današnjem sastanku župana Darka Korena s ravnateljima županijskih osnovnih škola, problema u školama po Podravini i Prigorju neće biti.

Koprivničke osnovne škole su spremne, a nakon provedenih anketa, jasno je da će se znatno povećati broj učenika koji će se hraniti u školskim kuhinjama.

– Spremni smo i sve je usuglašeno s osnivačem, od Grada Koprivnice smo dobili sve smjernice. Što se tiče gradskih škola svi smo spremni za školsku kuhinju i početak drugog polugodišta od ponedjeljka – kazao je Krešo Grgac, ravnatelj najveće gradske škole, OŠ “Braće Radić”.

Krešimir Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Krešo Grgac // Foto: Matija Gudlin
- Oglas -

Temeljem ankete koja je provedena u prosincu, jasno je da će i broj onih koji će se hraniti u školskoj menzi biti veći.

– Stotinjak novih učenika kreće u kuhinju od drugog polugodišta, znači sad će ih se hraniti 800 od ukupno 886 učenika. Imat ćemo na raspolaganju i više novaca za nabavku namirnica. Dosad je bilo šest kuna po učeniku, a po novom će to biti 10 pa ćemo pokušati na jelovnike uvesti još kvalitetnije i zdrave namirnice, a nadamo se da će to potaknuti i ostale učenike da se hrane u školskoj kuhinju – kazao je ravnatelj Grgac.

Spremni su i u Osnovnoj školi “Đuro Ester”, čija ravnateljica Sanja Prelogović je potvrdila kako s veseljem očekuju početak novog polugodišta za koje je sve spremno pa tako i jelovnici. U Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” u prostore školske kuhinje u podrumu od ponedjeljka će se spuštati 651 od ukupno 711 učenika.

– Sve je spremno i sve će biti u redu, eventualno za Jagnjedovec još nije 100 posto sigurno da će to biti ponedjeljak, ali bit će brzo i u hodu riješeno – kazao je ravnatelj Darko Sočev.

U novoj Osnovnoj školi na Podolicama također su spremni, a kako je potvrdila ravnateljica Helena Knežević ne očekuju puno promjena jer se i do sada u kuhinji hranilo više od 90 posto djece.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

AK Koprivnica

Tija Požgaj opet premoćna u brzom hodanju, Dora Lovrinović i Petar Slavinić četvrti u Zagrebu

Iz Atletskog kluba Koprivnica stižu nam nove dobre vijesti vezane uz Tiju Požgaj, mladu atletsku nadu. Ponovno je bila...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti