19.6 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PODRAVSKA BANKA I LATICE

Roditelji podržali prijedlog vodstva Udruge Latica i pristali devet godina otplaćivati kredit za kupnju bivšeg Klasa
R

Zahvaljujući podršci 50-tak roditelja, viziju su izložili Podravskoj banci koja je prepoznala problematiku sustava i kvalitetu rada Udruge te odlučila financirati kupnju nekretnine.

Ne propustite

Podravska banka i Udruga Latice danas su poslale zajedničko priopćenje za javnost u kojoj su potvrdile ono o čemu smo neki dan pisali, da su Latice nakon 54 godine postale vlasnik prostora u Križevačkoj ulici, bivšeg restorana Klas.

U priopćenju su pojasnili kako su roditelji i skrbnici suočeni s problematikom sustava prepoznali i podržali kvalitetu i rad udruge te odlučili na prijedlog vodstva Udruge da se ide u kupnju primjerenog prostora.

Nakon dužeg traženja odgovarajuće nekretnine odlučili su se za kupnju objekta u Koprivnici, Križevačka ulica 64, nekadašnjeg restorana Klas. Nekretnina je veličine 420 m2 na ukupnoj površini od 2189 četvornih metara zajedno s parkiralištem, dvorištem, vrtom i voćnjakom.

Zahvaljujući podršci 50-tak roditelja, viziju su izložili Podravskoj banci koja je prepoznala problematiku sustava i kvalitetu rada Udruge te odlučila financirati kupnju nekretnine.

Podravska banka d.d. odobrila je kredit na devet godina, a roditelji će mjesečnim participacijama osigurati sredstva za anuitet banci.

Na taj način roditelji su ti koji su kupili i osigurali vlastiti prostor za svoju djecu, stoji u priopćenju.

Kako su napomenuli iz Latica, projekt Kampus je i dalje opcija za daljnje širenje socijalnih usluga uz veliku podršku Grada Koprivnice.

Prostor dobiven od Grada u fazi je čekanja odluke i potpisivanje ugovora za adaptaciju – EU projekt: „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu de institucionalizacije – druga faza“.

– Naša vizija je upravo jedinstvo i snaga roditelja koji su odlučili uzeti sudbinu svoje djece u vlastite ruke te se pobrinuli da njihova djeca imaju pravo na dostojanstven život, oni zaslužuju i više, napomenuli su.

Podravska banka prepoznaje projekte koji osim pozitivnog rezultata za cilj imaju mjerljiv društven utjecaj. Prije svega to su projekti u lokalnoj zajednici koji se odnose na obrazovanje, zaštitu zdravlja i socijalnu skrb. Banka prepoznaje i podržava Udrugu Latice te će nastaviti s financiranjem sličnih projekta, poručili su iz Podravske banke.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ osnovana je davne 1967.
Kroz svoju povijest Udruga je zajedno sa korisnicima prolazila nekoliko uspješnih faza transformacije. Najveći zaokret u radu udruge započeo je 2015. godine. Od tada udruga svakodnevno proširuje aktivnosti i vizionarski kreće u širenje svojih kapaciteta i unaprjeđenja usluga na dobrobit svojih članova.

Iste godine Udruga počinje svakodnevno pružati usluge korisnicima starijim od 21
godine te se prvi put uvode programi za djecu s teškoćama u razvoju. Današnji broj članova je 189 od toga 86 korisnika koji direktno koriste usluge i uključeni su u projektne aktivnosti. Prošle godine u Udrugu je upisano 19 novih članova što ukazuje na prepoznatljivost i kvalitetu usluga kojih je udruga pružatelj, a taj rast je kontinuirano u porastu iz godine u godinu.

Udruga zapošljava 13 djelatnika ( bacc.occup.therap, 2 fizioterapeuta, apsolventicu psihologije, administratora, magistru povijesti, inženjera poljoprivrede, kuharicu), dvije zaposlenice su trenutno na rodiljinom dopustu, a Udruga je ujedno i pružatelj usluge osobne asistencije za sedmero korisnika.

Udruzi je 2019. godine izdano rješenje od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o pružanju socijalnih usluga individualne i grupne psihosocijalne podrške što je i ujedno prva socijalna usluga za koju je udruzi izdano rješenje nadležnog tijela.

Zbrinjavanje osoba s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj nakon navršenih 21 godinu života nije sustavno riješeno te osobe s intelektualnim teškoćama ostaju u svojim obiteljima, a ono što je zabrinjavajuće da većina tih osoba nakon smrti svojih završava u domovima za starije i nemoćne ili u udomiteljskim obiteljima bez obzira na njihovu dob, zdravstveno stanje i ostale poteškoće s kojima se nose kroz život.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

za sve prilike

Jesu li tenisice modni klasici?

Kada netko spomene modne klasike, tenisice sigurno nisu prva asocijacija. No, kada malo bolje promislite, tenisice su proteklih sezona...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti