Koprivnički umjetnik Hans

Roots je igra crteža, svjetla, drveća, glazbe i oslikanog galerijskog prostora

07:00h
0
S otvorenja izložbe // Foto: Adela Zember
S otvorenja izložbe // Foto: Adela Zember

‘Hans nam se ovoga puta predstavlja s jednim jako zanimljivim multimedijalnim projektom pod nazivom Roots odnosno Korijenje. Sastoji od 25 crteža izloženih u hodniku Ateliera i prostorne instalacije u prostoru AK Galerije’, istaknula je Tanja Špoljar, predsjednica udruge Atelieri Koprivnica.

Izložba Roots mladog koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa otvorena je jučer, u petak u prostoru Ateliera Koprivnica. Diplomirao je 2007. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku, a najpoznatiji je po muralima i kolažima, ali bavi se i slikarstvom i animacijom.

– Hans nam se ovoga puta predstavlja s jednim jako zanimljivim multimedijalnim projektom pod nazivom Roots odnosno Korijenje. Sastoji od 25 crteža izloženih u hodniku Ateliera i prostorne instalacije u prostoru AK Galerije – istaknula je Tanja Špoljar, predsjednica udruge Atelieri Koprivnica.

Hans je zahvalio brojnoj publici koja je došla podržati ovu zanimljivu konceptualnu izložbu, ali i svima koji su mu pomogli u njenom stvarnaju, a to su Bruno Antolić koji je napravio glazbu te Helena Knežević i Petra Bojanić koje su mu pomogle u samoj pripremi.

Zvonimir Haramija Hans // Foto: Adela Zember
Zvonimir Haramija Hans // Foto: Adela Zember

Objasnio da je crteže radio posljednje tri godine, a multimedijalni rad njihov je logičan nastavak. On prije svega podrazumijeva igru svjetlom, drvećem, glazbom i oslikanim galerijskim prostorom.

– S obzirom na to da je AK Galerija zapravo atelje Vlatka Vinceka, izložio sam mu svoju ideju, dao mi je zeleno svijetlo, ali pod uvjetom da kasnije prostoriju vratim u prvobitno stanje, odnosno da je obojim u bijelo – zaključio je Hans.