Nakon skupštine tjednika

Promjene u Glasu Podravine, direktorica Sonja Badalić i glavna urednica Adela Zember dale ostavke

Nisam bila zadovoljna rezultatima koji nisu na razini kako sam zacrtala. Bolje je, ali ispod očekivanog. Na skupštini sam rekla da ću novinama više značiti kao novinarka, što sam i po struci. No, vidjet ćemo što će novi direktor odlučiti, koga želi, a koga ne, kazala je Sonja Badalić.

14:15h
0
Sonja Badalić (sredina), Adela Zember (drugi red, druga s lijeva) Foto: Facebook Glas Podravine

Sonja Badalić, direktorica Glasa Podravine, najstarijeg tjednika u Podravini i Prigorju dala je ostavku. Uz nju, ostavku na mjesto glavne urednice novina dala je i Adela Zember. Dogodilo se to na prošlotjednoj održanoj Skupštini tjednika.

– Nisam bila zadovoljna rezultatima koji nisu na razini kako sam zacrtala. Bolje je, ali ispod očekivanog. Na skupštini sam rekla da ću novinama više značiti kao novinarka, što sam i po struci. No, vidjet ćemo što će novi direktor odlučiti, koga želi, a koga ne – kazala je Sonja Badalić.

Podsjetimo, Skupština je Sonju Badalić za direktoricu izabrala u travnju prije dvije godine. Ona je tad naslijedila Ozrena Špiranca, dugogodišnjeg novinara tjednika koji je u direktorskoj stolici sjedio otprilike godinu dana, a potom dao ostavku i vratio se na mjesto novinara.

Adela Zember nije bila previše zainteresirana komentirati svoj potez. Kratko je rekla da je to učinila iz osobnih razloga. No, i ona bi željela ostati dio redakcije kao novinarka, što je i bila prije nego se prihvatila uredništva. Podsjetimo, za glavnu je urednicu Zember izabrana u siječnju ove godine.

No, tu priči nije kraj. Prije otprilike dva tjedna, s mjesta programske urednice Radija Glas Podravine, Badalić je smijenila Draganu Pandžu. Na naš upit koji je razlog tome, Dragana je kratko rekla da nema komentara te da će ostati raditi na radiju kao voditeljica i novinarka.

– Romana je diplomirala i trebalo nam je osvježenje i zato je došlo do promjene. Dragana će ostati raditi na radiju i dalje, u ulozi voditeljice i novinarke – kratko je rekla Sonja Badalić.

Na njezino mjesto došla je Romana Vincetić, donedavna urednica informativnog programa na spomenutom radiju.

Spomenimo i to da će Badalić i Zember ostati na ovim funkcijama dok se ne raspišu novi natječaji za urednika i direktora Glasa Podravine.
Posjetimo, ovo je već treća promjena urednika u koprivničkom tjedniku u kratkom razdoblju. U prosincu prošle godine Vedran Tkalec dao je ostavku nakon čega ga je zamijenila Snježana Omrčen – Čeko.

Pokušali smo dobiti i komentar od Danimira Kolmana, predsjednika Skupštine tjednika no, do objave ovog teksta nije se javio.