Humanitarna akcija

Rotary bal za pomoć talentiranim mladim umjetnicima težeg imovinskog stanja

14:43h
0
Rotary bal u Đurđevcu // foto: djurdjevac.hr
Rotary bal u Đurđevcu // foto: djurdjevac.hr

U organizaciji Rotary Cluba Koprivnica sutra, u petak, održat će se jubilarni 12. po redu Rotary bal u đurđevačkom hotelu Picok s početkom u 19 sati.

U sklopu bala članovi organiziraju i prodajnu aukciju slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove kreirali na likovnoj koloniji i donirali za bal.

Radove za koje će se posjetitelji nadmetati izradili su akademski obrazovanim umjetnici koji su svoje radove nebrojno puta izlagali u zemlji i inozemstvu. Ovoj akciji su se pridružili i eminentni profesori Zlatko Kauzlarić Atač i Darko Bakliža s Likovne akademije u Zagrebu koji su potaknuti plemenitošću navedene akcije angažirali zagrebački krug umjetnika.

Sredstva prikupljena na aukciji biti će namijenjena stipendiranju talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije. Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice.

Osiguranim stipendijama želi se potaknuti talentirane i kreativne učenike, koji žive u težim životnim uvjetima, na daljnji rad. Želja koprivničkih rotarijanaca je dokazati da kriza dobrote u našim krajevima ne postoji.

Na balu će se predstaviti i sami učenici, a goste će uz vrhunsku etnološku i gastronomsku ponudu zabavljati glazbeni sastav Hot Stuff.

čitam...