Rotary bal u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke gimnazije

09:11h
0
Ilustracija

Članovi Rotary Cluba Koprivnica 24. listopada 2014. godine organiziraju jubilarni 10. po redu Rotary bal u hotelu „Podravina” u Koprivnici s početkom u 19 h. U sklopu bala organizira se prodajna aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove stvorene na likovnoj koloniji koju je organizirao koprivnički Rotary Club donirali za bal.

Radi se o eminentnim sve redom akademski obrazovanim umjetnicima koji su svoje radove nebrojno puta izlagali u zemlji i inozemstvu. Ovoj akciji su se pridružili i eminentni profesori s Likovne akademije u Zagrebu: Zlatko Kauzlarić Atač i Drako Bakliža koji su potaknuti plemenitošću navedene akcije angažirali zagrebački krug umjetnika koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj akciji. Sredstva prikupljena na aukciji već sedmu godinu za redom daju se za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije.

Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice. Osigurane stipendije biti će poticaj učenicima za daljnji rad i potvrda njihovom samopuzdanju da netko prepoznaje njihov talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima spram drugih svojih kolega. Nadamo se da će ova akcija koprivničkih rotarijanaca dokazati da kriza dobrote u Koprivnici ne postoji.

Na balu će se predstaviti učenici stipendisti RC Koprivnica a goste će uz vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu zabavljati glazbeni sastav „VIS 300″ i vokalni kvartet „Praline” .

Koprivnički rotarijanci pozivaju sve prijatelje, dobrotvore, ljubitelje umjetnosti i dobrog društva da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na Rotary balu.