u subotu u domu mladih

Rotary club Koprivnica humanitarnom aukcijom umjetničkih slika prikuplja sredstva za učenike slabijeg imovinskog stanja

Slike su poklonili akademski slikari i nacionalni bardi, ali i skromniji amateri, autori suvremenih slikarskih orijentacija, ali i tradicionalniji autori

10:01h
0
Nema tradicionalnog bala, već se izlaže u Domu mladih // Foto: Matija Gudlin // Arhiva

Već gotovo dva desetljeća članovi Rotary Cluba Koprivnica organiziraju humanitarnu aukciju sliku, a sve kako bi pomogli učenicima slabijeg imovinskog stanja. Tako će biti i ove godine, unatoč tome što se i dalje nalazimo u sveopćoj pandemijskoj situaciji.

Sukladno tome, neće biti tradicionalnog Rotary bala, već će slike biti izložene u koprivničkom Domu mladih, i to u subotu između 12 i 18 sati. Bit će to 17. godina u kojoj su aukcija provodi, a više detalja otkrio nam je Marko Golubić iz Rotary cluba.

– Slike su poklonili akademski slikari i nacionalni bardi, ali i skromniji amateri, autori suvremenih slikarskih orijentacija, ali i tradicionalniji autori. Valja naglasiti kako su slikari prepoznali humanitarno djelovanje kluba te su svojim umjetničkim djelima omogućili da se aukcija uopće održi, što ih zapravo svrstava u najveće donatore, na čemu im svi od srca moramo biti zahvalni – napomenuo je Golubić.

Dodaje kako će prikupljenim sredstvima stipendirati talentirane učenike slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije.

– Osigurane stipendije bit će poticaj učenicima u daljnjem radu i stjecanju samopouzdanja, te potvrda da netko ipak prepoznaje njihov rad, talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima spram drugih svojih kolega – poručio je i pozvao sve zainteresirane da u subotu navrate u Dom mladih, pogledaju izložbu i podruže se s članovima Rotary Cluba.

Kao što smo napomenuli, izložba će biti otvorena od 12 do 18 sati.