Rotor na križanju Krležine i Miklinovca počet će se graditi već u listopadu

11:33h
0
Izgradnjom rotora na križanju Krležine i Miklinovca, ovakve scene više se ne bi trebale ponavljati

Kao što je i najavljeno na srpanjskoj sjednici Gradske skupštine, problematično križanje Krležine i Miklinovca uskoro bi trebalo postati sigurnije. Naime, koprivnički gradonačelnik prije dva mjeseca je najavio da će Krležina ulica iduće godine biti bogatija za tri nova rotora, a prvi, onaj na križanju Krležine i ulice Miklinovec, trebao bi se početi graditi već ove godine.

To križanje upravo je i najkritičnija točka u Krležinoj ulici, a radove koje bi uskoro trebali započeti, za radio Dravu je najavio dogradonačelnik Dražen Pros.

– Ono što nas još čeka od projekata u ovoj godini je izgradnja rotora na raskrižju Krležine i Miklinovca prije svega, zatim Krležine i Selingerove i Krležine i Sabolića – rekao je Pros te istaknuo kako su za izgradnju tih kružnih tokova trenutno u izradi projektne dokumentacije.

Ono što bi sve vozače, ali i građane tog dijela grada, najviše trebalo obradovati je informacija da bi izgradnja rotora na križanju Krležine i Miklinovca trebala poćeti već u listopadu. Nakon što je nedavno završen rotor na koprivničkoj zaobilaznici, novi koji će se graditi na već spomenutoj lokaciji, biti će šesti u našem gradu. Sedmi i osmi rotor, na križanju Krležine sa Selingerovom, odnosno sa Sabolićevom, gradit će se vjerojatno iduće godine.

Također, Pros je za Dravu istaknuo kako je Koprivnica tijekom ljeta bila veliko gradilište te da su kompletno uređene Frankopanska i Špoljarska ulica, rekonstruirana je pješačko-biciklistička staza u Miklinovcu, završavaju se Taraščice, a radi se i u ulici Brune Bušića i Jurija Bedenika.

čitam...