Rukomet je igra “od krila do krila”

14:38h
0
101208-hrvatska-m

Večeras, u subotu, u 3. kolu B grupe EP rukometašica igraju Hrvatska i Crna Gora. To je zadnja utakmica prvog kruga nakon koja naša reprezentacija u Herning igra u drugom krugu, četvrtzavršnici.

Pobijedi li Hrvatska, prenijet će dva boda, u slučaju neriješenog rezultata prenosi jedan bod, a u slučaju poraza Hrvatska prolazi, ali bez bodova.

Pogled na učinak Podravkinih reprezentativki pokazuje da su se ukupno uklopilo u sivilo ostatka reprezentacije, ali da je za svaku pohvalu njihov profesionalni pristup, a pri tome mislimo na izvrsnu Nikicu Pušić u utakmici s Rusijom, što joj baš u nekim medijima nije honorirano, kao da smo gledali različite utakmice, stalno dobru i pouzdanu Vesnu Milanović Litre, sjetite se dobre Jelčić, Tatari, koja je u utakmici s Rusijom igrala 38 minuta, imala učinak 2/3, ili tko voli postotke, 67 posto, jasno, greške također pamtimo, Havić je odigrala solidno, Zebić i Gaće dobivaju malo prilika, a ionako se vanjske teško odlučuju na suradnju s krilima. Za Crnu Goru imamo na raspolaganju ne četiri, već sedam vanjskih, tri pivota, tri vratarke i dva i dva krila. Dovoljno za zamjene ako zašteka.

Crna Gora je snažna ekipa i nije samo Bojana Popović ta koja zabija. To jest ekipa Budućnosti, no bez izvanrednih Sanele Knezović i Ane Đokić, a sada i bez nekih ozlijeđenih (Kindl, Radović). Budućnost je jedna ove sezone od najboljih europskih ekipa. Reprezentaciju trenira njihov trener, Dragan Adžić, ali reprezentacija nije Budućnost.

Evo što je uoči utakmice rekla Maja Zebić:

– Mislim da nam se utakmica s Rusijom ne smije ponoviti, ne smije se ponoviti tako loše izdanje. Crnogorke znamo jako dobro, mislim da nam treba brža lopta u napadu i malo više igrati do krila, igrati još jaču obranu i mislim da možemo dobiti Crnogorke i da idemo s dva boda dalje, pa onda u biti neće biti ništa izgubljeno.
Ako ”zatvorimo” Popović, a možemo je zatvoriti, mislim da ih vrlo lako možemo dobiti. Mislim da smo mi puno raznovrsnije od njih i da ih se ne trebamo bojati i pokazati svima da možemo, jer poslije ove utakmice s Rusijom već su nas svi otpisali.

Kristina Franić je locirala slabu točku:

– Ja bih naglasila da smo za poraz s Rusijom isključivi krivci sami sebi. Možda smo previše respektirali Rusiju. Crnu Goru nećemo nešto ekstra gledati, proučavat ćemo je videom, ali reprezentaciju kao reprezentaciju mislim da nema potrebe. Moramo se malo više fokusirati na našu igru zato što smo ovoga puta zakazale u napadu, trebalo je više igre nas vanjskih, više golova, da nešto proradi. Nije se dogodilo, i na ovoj idućoj utakmici to moramo popraviti.

Što se tiče Crne Gore Bojana Popović je stvarno klasa i sve polazi od nje i naravno da ćemo se koncentrirati da prvo nju zaustavimo, međutim, ona igra pod svakakvim okolnostima. Tako da, što se tiče obrane, igrat ćemo opet borbeno, na nju možda malo veći presing, ali prvenstveno trebamo porpaviti napad, veći polukontru i sve će biti u redu.

Dodajmo, sve će biti u redu ako vanjske igračice neće uzalud pokušavati probijanje na šest metara i soliranje. Rukomet je ipak igra ”od krila do krila”.