HRVATSKI KUP

Rukometašice Đurđevca unatoč hrabroj igri ostale bez iznenađenja protiv Umaga

Rukometašice Đurđevca bodrio je gradonačelnik Hrvoje Janči sa svojom obitelji.

10:30h
0
Foto: Robert Rodman (Grad Đurđevac)

U Đurđevcu je odigrana osmina Hrvatskog kupa između Rukometnog kluba Đurđevac i Rukometnog kluba Umag.

Đurđevčanke ipak nisu uspjele prirediti iznenađenje i pobijediti prvoligašice iz Umaga. U utakmicu su krenule vrlo hrabro i bez velikog straha te su u desetoj minuti povele 7-5, no onda su napravile nekoliko grešaka, što su iskusne prvoligašice kaznile brzim kontrama i serijom od osam golova (8-13). Prvih dvadesetak minuta, u kojemu su zabilježene samo dvije tehničke pogreške domaćih igračica, bilo je za svaku pohvalu.

Isti ritam s kraja prvog nastavio se u drugom poluvremenu, u kojem gošće povećavaju svoju prednost i na kraju zasluženo odnose pobjedu 23-35 i prolaze u četvrtfinale Kupa.

Rukometašice Đurđevca bodrio je gradonačelnik Hrvoje Janči sa svojom obitelji. Tom prilikom osvrnuo se na novi Pravilnik o izboru i proglašenju najuspješnijih sportaša grada Đurđevca.

– Dosta se politika igrala sa sportom, sportaši će od sada sami birati između sebe najbolje. Novi pravilnik apsolutno isključuje utjecaj politike, a sve je od sada u rukama sportaša, trenera, medija i građana. Ponosan sam jer naša Zajednica sportskih udruga broji preko 1400 sportaša koji su upisani u 21 udrugu članicu na području grada. U tijeku je provedba novog kandidacijskog postupka koji je transparentan i jednakovrijedan prema svim sportovima i sportašima, naročito mladima radi kojih grad i ulazi u izgradnju sportske infrastrukture, financiranje trenera, prijevoza i sportske opreme – napomenuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Rukometašice se sada okreću sljedećoj utakmici, onoj 16. kola Druge HRL Sjever kada gostuju u Svetom Ivanu Zelini.

Loading...