Rukometašice Hrvatske nakon prometnih poteškoća izgubile od Švedske

21:58h
0
100416-gace-m

Hrvatska ženska reprezentacija poražena je u pretposljednjem pripremnom susretu uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Prvi od dva susreta u dva dana pripao je Šveđankama, no našim djevojkama treba odati priznanje što su uopće nastupile na utakmici, kaže se u informaciji HRS-a.

Naime, jučerašnji (četvrtak) let do Münchena dosta je kasnio, da bi se po dolasku u Njemačku saznalo da je let za Göteborg odgođen radi loših vremenskih uvjeta te je reprezentacija bila prisiljena prenoćiti u Münchenu.

Nakon jutrošnjeg uspješnog slijetanja u Švedsku, čak 10 djevojaka ostalo je bez prtljage. Trebalo je još četiri sata vožnje autobusom do Örebroa, pa su naše reprezentativke praktički iz autobusa istrčale na teren u posuđenoj opremi. Nakon svega, snage za pobjedu ipak nisu imale.

– Nakon svega doživljenog, rezultat je pao u drugi plan. Željeli smo čak i odgoditi utakmicu, pola ekipe nastupilo je u posuđenoj opremi, Ivana Jelčić nije ni mogla igrati, jer su joj leće ostale u izgubljenoj torbi, no radi dogovorenog TV prijenosa na švedskom kanalu TV 4 Sport ipak smo pristali na nastup. Praktički smo odradili ovaj susret i još je to sve dobro i izgledalo. Šveđanke su bile motiviranije, naše izdanje nije bilo na najvišem nivou i bolje od ovog nismo mogli. Veseli me dobra igra Žane Čović i dobre obrane Marte Žderić. Mlade djevojke pomalo opravdavaju svoj poziv, a nakon svega najbitnije je da nema ozljeda – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Švedska i Hrvatska u subotuće odigrati još jednu utakmicu u Skövdeu, a naše djevojke u danski Aarhus, gdje će igrati susrete svoje skupine Europskog prvenstva, putuju u ponedjeljak.

PRIPREMNA UTAKMICA

ŠVEDSKA – HRVATSKA 30:26 (16:12)

ÖREBRO – Dvorana Idrottshuset. Gledatelja 2000. Suci: Horvat i Morton (Mađarska).

ŠVEDSKA: Kaim, Grübbstrom, Boson 5, Flognman, Gullden 1, Hagman, Helleberg 2, Helgesson 1, Johansson 1, Rosengrun, Jacobsen, Torstenson 11, Wallen, Walter 3, Wiberg 2, Wiel Freden 4.

HRVATSKA: Grubišić 14 (13+1), Žderić 6 (6+0); Tatari 3, Jukopila, Golubić 3, Šerić 1, Ž. Čović 2, Gaće 1, Pušić 3, Pavić 1, Horvat 2, Franić, Penezić 5, Zebić 1, Milanović-Litre 4, Havić.

SEDMERCI: Švedska 5(4), Hrvatska 1(1).

ISKLJUČENJA: Švedska 8 minuta (Roberts, Torstenson, Walter, Rosengrun po 2) Hrvatska 8 minuta (Golubić, Šerić, Franić, Havić po 2).