Rukometašice Podravke ušle u Zaječar u pratnji policije s rotirkama i sirenom

19:16h
0
110111-zajecar

Podravka Vegeta u srijedu, 12. siječnja igra prvu ovogodišnju službenu utakmicu. Gost je u Zaječaru u Srbiji (50.000 stanovnika), gdje igra utakmicu Regionalne lige s prvakom Srbije, Zaječarom.

Do Zaječara smještenog na istoku Srbije desetak kilometara od graničnog prijelaza prema Bugarskoj, a 250 od Beograda, ekipa Podravke Vegete putovala je autobusom preko Vukovara i Beograda.

U Beogradu su šef Podravkina predstavništva za Srbiju Danijel Kocijan i Zoran Jokanović u restoranu Steko priredili ručak. Zanimljivo je da su u istom restoranu prije osam godina na proputovanju za turnir u Obrenovcu ručak priredili tadašnji šef beogradskog predstavništva, a sadašnji predsjednik Uprave RK Podravke Krunoslav Bešvir, uz suradnju – Zorana Jokanovića.

Putovanje je trajalo od 7 ujutro do 18,15 sati. Autobus je desetak kilometara prije Zaječara dobio vodstvo i pratnju policijskog auta, pa je Podravka Vegeta ušla u Zaječar praćena plavim rotirkama i policijskom sirenom. Rukometašice su smještene izvan grada u Konaku Beba, a policija prati autobus i u njegovu kretanju do dvorane i natrag. Tako nalažu ovdašnji propisi.

Dvorana Sportsko rekreacijskog centra Kraljevica prima komotno 2300 gledatelja (kad igra reprezentacija i 3000). Lijepa je i svijetla, svjetlo je na treningu jedanput jače nego u Koprivnici – na utakmicama. Ne mora se vjerovati na riječ, ali se može fotoaparatu, koji i bez fleša radi korektne slike. Ova koju objavljujemo s večerašnjeg je treninga u SEC Kraljevica.

Domaćini očekuju na utakmici punu dvoranu, a to znači ne manje od 2000 gledatelja.

U Zaječar su doputovale tri golmanice, Ivana Jelčić, Marta Žderić i Ivana Kapitanović, i 13 igračica u polju: Andrea Čović, Lea Vukojević, Maja Kožnjak, Iva Pongrac, Ivana Petković, Ana Marija Beljo, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Svitlana Pasičnik, Dina Havić, Miranda Tatari, Sandra Nikčević, Nikica Pušić.

Nije doputovala Maja Zebić zbog rupture lista i prema savjetu klupskog liječnika dr. Dražena Sačera mirovat će još dva dana, ne smije igrati. Ona nije bila ni na zatvorenoj prijateljskoj utakmici u Ljubljani, kao ni Anita Gaće i Nikica Pušić, koje su s EP u Danskoj donijele virozu.

Utakmicu Zaječar – Podravka Vegeta, koja počinje u 16 sati, sude crnogorski suci Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović, dok je delegat domaći, Božidar Đurković iz Srbije.