druga hrl sjever

Rukometni klub Koprivnica-Noa doživio promjenu na trenerskoj klupi, novi strateg poznato je domaće ime

Vatreno krštenje imat će u subotu na gostovanju u zagebačkim Sesvetama gdje Koprivnica-Noa igra susret osmog kola protiv ekipe Sesvete 2.

16:30h
0
Filip Turk i Mišo Zrakić, iskusni rukometaši Koprivnice // Foto: Arhiva

Rukometni klub Koprivnica-Noa od ove se jeseni natječe u Drugoj HRL Sjever. Poslije sedam odigranih kola koprivnički rukometaši imali su samo dva boda iz jedne pobjede, dok su u preostalih šest susreta upisali poraz. Upravo ovaj posljednji protiv Varaždina bio je, čini se, kap koja je prelila čašu. Dosadašnji trener bio je Branko Krajačić, no u dogovoru s upravom odlučeno je kako on više nije trener momčadi kojoj treba šok terapija.

Posljednje mjesto Druge HRL Sjever nije zadovoljavalo ni trenera, ni igrače, niti upravu. Vrlo brzo je pronađen novi trener, a riječ je o profesoru tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj školi Koprivnica, Filipu Turku, što nam je i on sam potvrdio.

Glavni cilj je ostati u ligi. Moramo podići momčad, zasad smo odradili dva treninga. Viša je liga i veća ozbiljnost, dečki su mladi i nedovoljno iskusni za ovaj rang. Sve se to može riješiti treningom – kratak i jasan bio je Turk.

Turk je u svojoj igračkoj karijeri nastupao u dresu Koprivnice tako da zna kako klub diše i što se traži. U trenerskoj karijeri bio je pomoćnik Gorana Mrđena na klupi Podravka Vegete, a posljednjih godina bio je trener u mlađim uzrastima koprivničkog ženskog prvoligaša.

Vatreno krštenje imat će u subotu na gostovanju u zagebačkim Sesvetama gdje Koprivnica-Noa igra susret osmog kola protiv ekipe Sesvete 2.