SVE NAJBOLJE

Rukometni klub Podravka Vegeta slavi rođendan, entuzijazam gimnazijalki prerastao je u golemu sportsku priču

Prepoznatljivost u Hrvatskoj, pa i mnogo, mnogo šire, klub je počeo graditi 1964. godine kada Podravka postaje glavnim sponzorom.

12:24h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tko to danas slavi rođendan? Rukometni klub Podravka Vegeta, i to 64. Da rezimiramo, iako svi znamo kako su se klupske vitrine punile. Od osamostaljenja 25 puta osvojeno je nacionalno prvenstvo, a 23 puta Kup. U kolektivnom sjećanju Koprivničanki i Koprivničanaca ostala je sezona 1995./1996. i naslov prvakinja Europe, nakon čega je uslijedio i trofej EHF-ova Superkupa.

No, znamo li kako je sve krenulo? Prva utakmica ženskog rukometa u Koprivnici odigrana je 1955. godine kada su koprivničke gimnazijalke, predvođene nastavnikom Vinkom Zemberom, osnovale klub. Isti je tada pod imenom Ivo Marinković pobijedio bjelovarski Grafičar 7-4. Godinu kasnije, 1. travnja, uslijedila je i službena utakmica u kojoj je čakovečka Slavija bila bolja 2-3.

Prepoznatljivost u Hrvatskoj, pa i mnogo, mnogo šire, klub je počeo graditi 1964. godine kada Podravka postaje glavnim sponzorom. Krenuo je nezaustavljivi uzlet koji je kulminirao gore navedenim naslovima. Premijernu su sezonu Prve savezne rukometne lige Podravkašice okončale na petoj poziciji. A kako će budućnost biti blještava, pokazale su nagodinu, osvojivši prvo mjesto, a zatim obranivši isto.

– Uspjesi kluba važni su jer ih dijelimo s najboljom rukometnom publikom. Pune tribine prate naše cure na svakoj domaćoj utakmici, a nije bilo dijela Europe gdje naši navijači nisu davali podršku curama – stoji na stranicama kluba.

Koprivnica je postala rukometnim gradom, i ostala do danas.

Koprivničke rukometašice 1955. godine // Foto: RK Podravka Vegeta
Zapisnik prve službene utakmice // Foto: RK Podravka Vegeta
Ovako se proslavilo osvajanje Europe // Foto: RK Podravka Vegeta

čitam...
Loading...