novi ravnatelj centra za socijalnu skrb

D. Rušak: Radnici su izmučeni anonimnim prijavama i klevetanjem, a ja sam tu da im pomognem

11:24h
0
Centar za socijalnu skrb Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Jako smo zadovoljni odabirom i potvrdom resornog ministarstva. Rušak je imao najbolji plan i program te ima veliko radno iskustvo u samom sustavu. Sigurna sam da će njegov angažman donijeti dozu promjena, odnosno da će nove snage donijeti novu svježinu, rekla je Vesna Križan, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Danijel Rušak, magistar prava, novi je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica. Donedavni zamjenik ravnateljice križevačkog Centra za socijalnu skrb svoj prvi radni dan odradio je jučer, u srijedu.

– Jako smo zadovoljni odabirom i potvrdom resornog ministarstva. Rušak je imao najbolji plan i program te ima veliko radno iskustvo u samom sustavu. Sigurna sam da će njegov angažman donijeti dozu promjena, odnosno da će nove snage donijeti novu svježinu – rekla je Vesna Križan, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Novi ravnatelj prvi radni dan iskoristio je za upoznavanje poslova te djelatnica i djelatnika Centra kako bi vidio u kojem smjeru će se Centar dalje razvijati.

Danijel Rušak // Foto: privatni album
Danijel Rušak // Foto: privatni album

– O stanju u Centru informacije sam dobio iz medija. Radnici su izmučeni anonimnim prijavama i klevetanjem te su željni da im se pomogne. Moj primarni zadatak je da štitim svoje radnike te da štitim susav socijelne skrbi – istaknuo je Rušak.

Objasnio je kako mu je jedan od prvih zadataka uspostaviti suradnju prema van, a to će prije svega postići sastancima s predstavnicima sudova, načelnikom policije, Gradom Koprivnica, načelnicima općina, ali i svima onima koji su na neki način u doticaju s koprivničkim Centorm.

– Pritom je potrebno uključiti i medije koji su nam nanijeli dosta štete jer u javnost izlaze samo one loše stvari dok se o pozitivnima uopće ne govori. Najlakše je primjerice reći Centar je oduzeo dijete, ali ljudi ne shvaćaju da to ne čini Centar već sudovi. Mi dajemo prijedlog koji se temelji na najboljem interesu djeteta – zaključio je Rušak.

čitam...