Nesreća kod Vojakovačkog Kloštra

Ružica čudom preživjela nalet vlaka: Grebala sam oko sebe, krv mi se spuštala po licu. Hvala Bogu što mi je dao još jednu šansu za život

Došavši do pruge, pogledala je, kako kaže, na obje strane provjeriti ide li vlak i bez zaustavljanja nastavila dalje.

10:00h
0
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina

U nedjelju je vlak naletio na automobil u Vojakovačkom Kloštru, a vozačica je nekim čudom prošla samo s lakšim ozljedama. Vlak je udario u stražnji dio VW Pola i odbacio ga od pruge, a u automobilu je bila 54-godišnja Križevčanka Ružica Beara.

– Hvala dragom Bogu što mi je dao još jednu šansu da nastavim život. Od mog Pola ostala je samo hrpa lima, a ja sam prošla s lakim ozljedama – rekla je za 24sata.

U nedjelju je, kaže, oko 17 sati krenula prema Vojakovačkom Kloštru i u svoj Polo, stavila je kukuruz kojim hrani perad. Kad je skrenula s glavne ceste Križevci – Koprivnica i došla nekih 300-tinjak metara od prijelaza ceste preko pruge, vidjela je kako je prošao vlak iz smjera Križevaca. Već je pao mrak, a Ružica je nastavila vožnju cestom koja nema uličnu rasvjetu. Došavši do pruge, pogledala je, kako kaže, na obje strane provjeriti ide li vlak i bez zaustavljanja nastavila dalje.

Foto: ePodravina
Foto: ePodravina

– Uvjerila sam se da nema vlaka, a nisam ni čula nikakav signal, i nastavila. Osjetila sam strahovit udarac i poslije toga nisam se ničeg sjećala. Nekoliko minuta bila sam bez svijesti. Kad sam se probudila, nisam znala gdje sam i što me zadesilo. Rukama sam grebala oko sebe, a krv mi se iz nosa spuštala po licu. Napokon sam osjetila strujanje zraka sa stražnje strane automobila, koji je bio na krovu, i tuda sam izašla. Automobil je bio na krovu 20-ak metara od pruge – govori Ružica.

Krenula je pješke prema prijelazu, gdje je stajao jedan automobil s upaljenim svjetlima.

– Došla sam do vozača, koji me u nevjerici gledao, i zamolila ga da nazove policiju i Hitnu. Kazao mi je kako je to napravio i ponudio me cigaretom. Ubrzo je stiglo vozilo Hitne, kojim su me prevezli prvo u Dom zdravlja Križevci, a potom u Opću bolnicu u Koprivnicu. Imam slomljen nos i natučeno tijelo, ali najvažnije je da sam preživjela – rekla je.

Foto: ePodravina
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina
Foto: ePodravina