ETILEN-OKSID

S polica trgovina povlači se mnogima omiljena Jana Vitamin od naranče

Ukoliko navedene proizvode imate kod sebe ili u svojim kućanstvima molimo nam se javite na telefon 0800 1131 ili e-mail: kvaliteta@jamnica.hr kako bismo mogli organizirati preuzimanje proizvoda, poručuju iz Jamnice.

14:33h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elemets

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se povlači mnogima omiljeno piće. Riječ je o Jana Vitamin naranča happy (0,5 i 1,5 litara) piću roka trajanja do 13. i 20. siječnja 2022. godine. Razlog je, objasnili su, moguće postojanje etilen oksida u proizvodu.

– Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ – objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

O povlačenju proizvoda oglasila se i Jamnica.

– Proizvodi se opozivaju kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača. Zbog mogućeg prisustva etilen-oksida u voćnoj bazi sirovine žurno smo proveli postupak opoziva proizvoda s prodajnih mjesta – objasnili su.

– Ukoliko navedene proizvode imate kod sebe ili u svojim kućanstvima molimo nam se javite na telefon 0800 1131 ili e-mail: kvaliteta@jamnica.hr kako bismo mogli organizirati preuzimanje proizvoda – poručuju, ujedno se ispričavši potrošačima.