S 2,36 promila upravljao traktorom – kažnjen sa 6 700 kuna i 15 dana zatvora

13:50h
0
Policija je i ovog vikenda bila aktivna // foto: Ilustracija

Policijski službenici proteklog su vikenda ponovno dežurali na prometnicama diljem županije. Osim što su nadzirali alkoholiziranost vozača i brzinu kretanja vozila, policija ja bila usmjerena i na neispravna, neregistrirana i neosigurana vozila te na nepropisna pretjecanja.

Tom prilikom, zaustavljeno je preko 230 vozila, odnosno vozača, a ukupno je poduzeto 139 represivnih mjera. Iz prometa je isključen 41 vozač i 14 vozila. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak kod 38-godišnjeg vozača traktora u Molvama, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja, potom uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje mu je uz novčanu kaznu od 6 700 kuna izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja F kategorijom u trajanju od šest mjeseci i kazna zatvora u trajanju od 15 dana. Na kraju je odveden u Bjelovar na izdržavanje kazne.

Istog dana, izmjerena je i najveća brzina kretanja, kada je 23-godišnjak u Sv. I. Žabnu na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h, upravljao osobnim automobilom brzinom od čak 97 km/h.

Što se tiče prometnih nesreća, tijekom vikenda evidentirano ih je sedam, od čega tri s lakše ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

Tijekom cijelog prošlog tjedna, policija je evidentirala 15 prometnih nesreća, od kojih je jedna s poginulom osobom, šest s ozlijeđenim osobama i osam sa materijalnom štetom. Smrtno je stradala vozačica bicikla.