Priopćenje MOST-a

Sabolić traži da Jozinović podnese ostavku zbog sudske presude

15:40h
0
Davor Sabolić // Foto: Matija Gudlin

Zato Sabolić smatra da zbog presude, kao i zbog ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana nedavnim požarima na odlagalištu, zavaravanja javnosti i neodgovornog ponašanja, Jozinović mora odstupiti.

Kandidat MOST-a u drugoj izbornoj jedinici, Koprivničanac Davor Sabolić  smatra da direktor tvrtke za odlaganje otpada Piškornica Mladen Jozinović mora otići sa svojeg položaja.

 – Tijekom proteklih mjeseci gospodin Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, isticao je da tvrtka Piškornica radi po zakonu i posjeduje sve dozvole te da je stanje na Piškornici pod videonadzorom i zaštićeno čuvarima, međutim došli smo do saznanja da njegove tvrtke nemaju dozvolu i da je protiv njega podignut optužni prijedlog – navodi Sabolić u objavi za javnost.

Kako tvrdi, 6. rujna je na Prekršajnom sudu u Koprivnici provedena rasprava protiv okrivljenika, tvrtke Piškornica i Mladena Jozinovića, a Sabolić navodi da su okrivljenici priznali krivnju za prekršaj iz članka 84 stavka 1. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, odnosno zbog gospodarenja odlagalištem bez dozvole.

Zato Sabolić smatra da zbog presude, kao i zbog ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana nedavnim požarima na odlagalištu, zavaravanja javnosti i neodgovornog ponašanja, Jozinović mora odstupiti.

Sutkinja Dubravka Miloloža potvrdila nam je samo da je presuda okrivljujuća.

Neslužbeno doznajemo da je kazna za prekršaj prvookrivljenom, odnosno Piškornici, 4500 kuna, a drugookrivljenom Mladenu Jozinoviću 3000 kuna, te da je riječ o starom sudskom postupku, jer se radi o razdoblju u kojemu je tvrtka Piškornica preuzela odlagalište otpada od Komunalca, konkretno od 25. rujna do 19. studenog prošle godine, nakon čega je Piškornica dobila potrebne dozvole. Ako okrivljenici plate dvije trećine kazne u roku od mjesec dana, tj. Piškornica 3000 kuna, a Jozinović 2000 kuna, smatrat će se da je kazna u cijelosti podmirena.

čitam...