Strašno

Saborska zastupnica progovorila o hororu kraj Ludbrega: Romi su upali u kuću moje majke i prebili je, ostala je nepokretna

Radi se o slučaju o kojemu smo pisali, kada su oko 1.45 u noći na Badnjak u selu Županec provalnici napali 82-godišnjakinju.

13:31h
0
Božica Makar // Screenshot: YouTube

Saborska zastupnica Božica Makar ispričala je danas u Saboru kako su na Badnjak pripadnici romske nacionalne manjine upali u kuću njene 82-godišnje majke, pokrali je i istukli tako da je ostala nepokretna.

Radi se o slučaju o kojemu smo pisali, kada su oko 1.45 u noći na Badnjak u selu Županec provalnici napali 82-godišnjakinju.

– Policija je potvrdila da se radi o pojedincima, pripadnicima romske nacionalne manjine koji su se nedavno doselili i već imaju evidentiran niz prekršajnih i kaznenih dijela – rekla je Makar na rubu plača, piše Jutarnji.

Naglasila je kako ne želi generalizirati i reći da je romska manjina problematična, ali takav je, na žalost, velik dio pojedinca.

– Došlo je do toga da se naši mještani ne usude izići na ulice, nisu sigurni u svojim domovima – izjavila je zastupnica.

Ističući kako je sigurnost u vlastitu domu postala osnovni problem, pozvala je da se napokon počnu provoditi zakoni.

– Ne tražimo ništa drugo nego da se isti zakoni primjenjuju za sve, bez obzira radi li se o Hrvatima ili pripadnicima pojedine manjine – poručila je.

Posjetimo, jedan član obitelji ispričao nam je što se točno dogodilo toga Badnjaka u Župancu.

– Noć uoči badnjaka, 23. na 24. prosinca, oko jedan u noći, baku koja živi sama i ima 82 godine probudili su glasovi na dvorištu. Budući da se vrlo teško kreće, samo uz pomoć dvije štake jer je bolesna, polako je izašla pred kuću vidjeti što se događa. U to vrijeme najmanje dvije osobe su razbile prozor s druge strane kuće i ušle unutra. Baka je to čula i počela vikati. Tad ju je osoba, izašavši iz kuće, zgrabila i rukom joj pokušala “poklopiti” usta ne bi li ju utišala – prepričava nam jedan od članova obitelji nesretne žene.

Hrabra 82-godišnjakinja uzvratila je udarac, i to doslovno.

– Baka, iako stara i nemoćna, branila se srčano te je čak, smogavši snage, uspjela bandita udariti jednom štakom. Tada joj je zlotvor oteo štaku te ju nekoliko puta udario po ruci. Baka je pala na tlo, i dalje glasno zapomažući dok joj je propalica cijelo vrijeme prijetio da “ako se ne utiša, onda će tek vidjeti”. Tada ju je uhvatio i unio u kuću te posjeo na ležaj. U međuvremenu druga osoba je po kući radila rusvaj. Tad je ovaj još spazio lančić oko bakinog vrata te je i njega otrgnuo. Nakon toga su brzo otišli – kaže nam on.

Baka se nekako pribrala te fiksnim telefonom nazvala susjede koji su zvali pomoć. Nakon svega, poznato je da su ukrali novac, nešto zlata i mobitel.

čitam...
Loading...