veliki uspjeh

Šahisti Koprivnice plasirali se u I. juniorsku šahovsku ligu

Za ekipu Koprivnice, osim juniora Marka Đukina, nastupili su kadeti Emanuel Bunić, Matej Zadro, Jan Horčička i Josip Koštić.

08:09h
0
Ekipa ŠŠK Koprivnice nedostaje Marko Đukin scaled

U proteklih mjesec dana održana je II. šahovska liga regije centar na kojoj je nastupilo 16 ekipa. Ekipa ŠŠK Koprivnice nakon odigrana četiri kruga natjecanja i 8 kola uvjerljivo je osvojila prvo mjesto s 15 bodova (7 pobjeda i jedan remi).

Osvajanjem prvog mjesta ekipa Koprivnice plasirala se u I. juniorsku ligu na kojoj će nastupiti najbolje juniorske ekipe iz cijele Hrvatske. Druga je bila ekipa Samobora, treća je bila ekipa Poleta  iz Buševca, obje s osvojenih 10 bodova. Ovo natjecanje bilo je oproštajno za kapetana ekipe Marka Đukina koji će od slijedeće godine nastupati u seniorskim natjecanjima.

Za ekipu Koprivnice, osim juniora Marka Đukina, nastupili su kadeti Emanuel Bunić, Matej Zadro, Jan Horčička i Josip Koštić. Jan Horčička s osvojenih 8 bodova iz 8 partija najbolja je treća ploča turnira. Sljedeće nastup igrača Koprivnice bit će finale kadetskih liga koje se održati u Čakovcu krajem prosinca ove godine.

Za natjecanje su igrače putem interneta pripremali Jurica Srbiš, Krunoslav Novosel i Vladimir Cvetnić.