nova ravnateljica umjetničke škole

A. Šandl: Prvi zadatak mi je proširenje škole

18:00h
0
Ariana Šandl
Ariana Šandl // Foto: arhiva ePodravina.hr

Jako sam zadovoljna prije svega zato što sam dobila potporu učiteljskog, radničkog i roditeljskog vijeća, a jučer mi je svoju podršku dalo i svih sedam članova školskog odbora, rekla je Ariana Šandl, ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Ariana Šandl nova je ravnateljica koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić.


– Jako sam zadovoljna prije svega zato što sam dobila potporu učiteljskog, radničkog i roditeljskog vijeća, a jučer mi je svoju podršku dalo i svih sedam članova školskog odbora – rekla je A. Šandl i dodala kako su za ovo mjesto pristigle sveukupno četiri prijave.

A. Šandl u Umjetničkoj školi je od samih početaka gdje već 24 godine radi kao profesorica solfeggia i povijesti glazbe. Danas, na mjestu ravnateljice, osim pedagoškog rada, ima i velike planove za samu školu.

– U prvi plan moramo staviti proširenje. Nedostaje nam prostora, pogotovo otkako u sklopu naše škole postoji odjel suvremenog plesa, ali i srednje škole. Isto tako, nedostaje nam i koncertna dvorana za potrebe same nastave – objasnila je.

Dodala je kako trenutno rade na nekoliko lokacija u gradu. Tako, primjerice osim u matičnoj zgradi u Svilarskoj ulici, nastavu i probe održavaju u dvorani Branimir i u Domu mladih.

– Trenutno smo u projektu Grada za proširenje i bilo bi jako dobro kada bismo sve mogli objediniti na jednom mjestu – zaključila je Šandl.

Međutim, unatoč manjku prostora i problematičnim uvjetima rada, njezini učenici, kaže A. Šandl, i dalje ostvaruju izvrsne rezultate, a nedavno su se posebno iskazali oni s gitarskog odjela.

 

čitam...