Sandro Frankol osvojio peto mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u hrvanju

18:27h
0

Sandro FrankolKoprivničanac Sandro Frankol osvojio je peto mjesto u kategoriji do 50 kilograma na Europskom prvenstvu za juniore u bugarskom gradu Samokovu. Ovo je odličan uspjeh mladog hrvača Podravke, koji je prošle godine na juniorskom EP osvojio osmo mjesto.

Pobjedama protiv Francuza u osmini finala, a zatim i Ukrajinca u četvrtfinalu, plasirao se u polufinale u kojem je nažalost izgubio od trostrukog europskog prvaka, Azerbajdžanca Aldaniza Azzizlija.

Taj poraz u polufinalu donio mu je i borbu za treće mjesto protiv također jakog predstavnika Turske, Tolgahana Karatasa.

– U ovim dvjema borbama nije se predao, već naprotiv dao je sve od sebe, no nije išlo. Obzirom da je krajnji cilj nastupa na ovogodišnjem EP bio potvrditi prošlogodišnje osmo mjesto, ovaj rezultat dokazuje Sandrovu predanost i upornost na treninzima pa se upravo to i vratilo na najbolji mogući način. Kako ovo nije njegov zadnji juniorski nastup, sljedeće godina dati će i još i više – izjavio je Sandrov trener Vedran Blažeković.

čitam...