nedostajat će samo zadravec

Saračević najavio Bepov memorijal: Rezultat je bitan, ali nije primaran, želim da se uigramo i osjetimo

Turnir u čast Josipa Samardžije Bepa igra se u petak i subotu u dvorani Gimnazije. Ulaz je besplatan, a pozivaju se svi zainteresirani da pruže podršku svim ekipama koje sudjeluju na turniru. 

14:50h
0
RK Podravka presica
Foto: Ivan Brkić

Memorijal Vinka Kandije u Ljubljani rukometašice Podravke završile su pobjedom i tako osvojile drugo mjesto, dok će se se ovog vikenda u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani održati još jedan memorijal Josipa Samardžije Bepa u organizaciji rukometnog kluba Podravka Vegeta.


Ove godine na memorijalu će sudjelovati SPR Pogon Scezin koji vodi nekadašnji trener Podravke Neven Hrupec, zatim stiže Krim Mercator koji je bio domaćin Kandijina memorijala, te rumunjski klub ASC Corona 2010 Brasov.

Na službenoj konferenciji bila je kapetanica momčadi Dragica Džono, trener poljskog Pogona Neven Hrupec, voditeljica sportskog tima ASC Corona 2010 Brasov i nekadašnja Podravkina igračica Marijana Tirca, te sadašnji trener koprivničkog kluba Zlatko Saračević koji je otvorio presicu.

– Prije svega izuzetno mi je zadovoljstvo da vidim legendu Podravke, ljevaka kao što sam i ja, i mogu vam reći da ništa nije zaboravila hrvatski. Otkad nije bila tu, fenomenalno priča. Drago mi je vidjeti i mog prijatelja (Nevena Hrupeca). Vratili smo se s turnira u Ljubljani gdje smo imali tri utakmice i gdje smo pokušali vidjeti gdje stojimo s pripremama. Isto tako ćemo i ovaj turnir pokušati iskoristiti da se još malo uigramo jer realno ovo je nova ekipa, imamo pet novih vanjskih igračica, od šest na raspolaganju. Još uvijek se malo sudaramo na terenu, ali to je normalno jer smo nova ekipa. Pridružit će nam se dvije mlade igračice koje su bile s reprezentacijom pa ćemo se kompletirati, jedino Zadravec ima virozu. Rezultat mi je bitan, ali nije primaran jer mi je najvažnije da se mi uigramo i da osjetim svaku igračicu što može napraviti – kazao je trener Saračević.

RK Podravka presica
Foto: Ivan Brkić

Nevenu Hrupecu jako je drago što je opet u Koprivnici i što ima čast igrati na turniru Josipa Samardžije Bepa sa stranom ekipom. Iako je profesionalac, za njega je ovo i emotivna priča.  Drago mu je što je konačno doveo ekipu na turnir profesora Samardžije. Zadnja komunikacija Hrupeca i Samardžije bio je razgovor oko prenošenja iskustva Samardžije na mladog Hrupeca. Nažalost, to nikad nije ostvareno. Istaknuo je kako i on ima novu ekipu koja je u završnom procesu priprema i kako će im ovaj memorijal poslužiti kao posljednja provjera pred prvenstvo. Riječ je tada pripala legendarnoj igračici Podravke.

– Jako sam emotivna, baš mi je jako drago da sam se vratila nakon 19 godina. Najljepše godine moje karijere bile su u Koprivnici i isto tako mogu reći da sam se vratila doma – rekla je Marijana Tirca, legenda Podravke i članica sjajne koprivničke momčadi koja je 1996. godine osvojila Ligu prvakinja u dresu Podravke.

RK Podravka presica
Marijana Tirca // Foto: Ivan Brkić

Kapetanica Džono otkrila je da je atmosfera u momčadi odlična, došao je novi trener s novim sistemom i kazala je kako je cijeloj ekipi cilj da se uigraju i što bolje pripreme za europske kvalifikacije koje će se igrati u Koprivnici.

Turnir u čast Josipa Samardžije Bepa igra se u petak i subotu u dvorani Gimnazije. Ulaz je besplatan, a pozivaju se svi zainteresirani da pruže podršku svim ekipama koje sudjeluju na turniru.

RK Podravka presica
Foto: Ivan Brkić
RK Podravka presica
Foto: Ivan Brkić

Foto: Facebook

Foto: Facebook

čitam...