četvrtfinale EHF-a

Saračević se u Danskoj uzdaje u vanjsku liniju Ihnjeva-Čigirinova-Ježikova: Želim aktivan rezultat da odluka padne u Koprivnici

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danski Herning-Ikast nova je europska prepreka Podravka Vegete. Prvi međusobni ogled bio je prije 17 godina i to u četvrtfinalu EHF kupa kada je Podravka pred domaćom publikom slavila 26:23 no Dankinje su na svom terenu nadjačale našu ekipu uz visoku pobjedu od 32:22.

Danas je druga priča, drugi ljudi, nova ekipa. TV prijenosa neće biti, ali će biti livestreama na stranicama EHF TV-a. Igra se u petak u 19 sati. Po običaju, nešto više o protivnicama i susretu rekla je sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

– Dugo očekivane utakmice su pred nama. Ovo smo izborili odličnim igrama, pohvale curama i stožeru. Ne stajemo, ulazim maksimalno u četvrtifnale. Odradili smo mini-ciklus priprema u Dalmaciji. Otkad je Craiova ispala, Ikast uz Siofok slobi za favorita EHF kupa. Očekujemo da cure daju maksimum, da ostave srce na terenu. Želja je proći dalje – rekla je.

Saračević je svjestan da Dankinje već dvije godine igraju proljeće u Europi, imaju to iskustvo težih utakmica.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ne može se na osnovu videa imati kompletnu sliku, no mislim da su mrvicu jači od Nykobinga. Priželjkujem aktivan rezultat da bi odluka pala u Koprivnici. Imali smo mini pripreme sa dvije utakmice u Dalmaciji, cure su dobro trenirale, vidi se želja, htijenje. Nama je ovo petnaesta utakmica u Europi. Trebalo je napuniti baterije, to smo i napravili. Radimo na detaljima koji nisu najbolji. Pokušavamo riješit kontru i polukontru – prokomentirao je trener Podravke.

Elena Popović neće putovati jer je bolesna, dok Selena Milošević ima problema, ali ide na put i najvjerojatnije će zaigrati. Svoje viđenje nadolazećeg susreta dala je i Jovana Risović, sjajna Podravkina vratarka koja je nedavno produžila ugovor s koprivničkim klubom.

– Zadovoljna sam pripremama u Makarskoj, napunili smo baterije. Jedva smo čekale utakmicu četvrtfinala, rijetko koja je igrala četvrfinale EHF-a. Svaka lopta je bitna, trudit ćemo se da bude dobar rezultat. Moramo igrati pametno – kratka i jasna bila je Jovana.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nadovezao se trener Saračević koji je kazao kako samo tri igračice od 18 imaju iskustvo utakmica ovakvog tipa. U njima nema pravo na pogrešku, a od te tri igračice očekuje da se iskustvo vidi na terenu. To su Čigirinova, Ihnjeva i Ježikova. Od njih očekuje da pomognu suigračicama, to puno znači.

– Vjerujem u cure, čak i više nego one same u sebe. Moramo znati da postoji i uzvrat, a Skandinavci su nekako u drugoj utakmici bolji. Ne znamo zašto je to tako. Osjetio sam da su moje igračice ‘tu’, očekujem prevagu od njih tri – zaključio je Saračević.

Uzvrat je na rasporedu iduće nedjelje u 17 sati.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Loading...