DRUGI VAL?

Sastaje se Nacionalni stožer: Maske bi mogle biti obavezne, u noćnom klubu proširila se zaraza

Nacionalni stožer još je jučer najavio kako će se danas sastati radi donošenja novih odluka.

09:05h
0
Ilustracija // Twenty20

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 30 novih slučajeva koronavirusa. Najviše u Zagrebu i na osječkom području, a Nacionalni stožer još je jučer najavio kako će se danas sastati radi donošenja novih odluka.

Točnije, danas će Stožer vjerojatno promijeniti režim na granicama sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije. Božinović je najavio da će odluka biti na tragu samoizolacije, piše portal Index.

Iako članovi Stožera cijelo vrijeme šalju informacije kako maske neće biti obavezne, ali je preporuka da se nose u zatvorenom prostoru i u javnom prijevozu, iz nekih gradova, poput Grada Zagreba, stiže informacija kako će tražiti pooštravanje pravila oko nošenja maske te da bi se, primjerice, ako ih Stožer neće donijeti, mogao zabraniti ulazak u javni prijevoz bez maske na licu.

Podsjetimo, u Zagrebu je nekoliko zaraženih bilo u jednom noćnom klubu koji je jučer zatvorio svoja vrata. Zaraženi je i djelatnik u Domu sportova, a jedno dijete bilo je u školi i na dječjem rođendanu te se kasnije utvrdilo da ima koronu.

 

čitam...
Loading...