Radni sastanak u županiji

Sastala se stručna komisija za zajednička lovišta

15:57h
0
Radni sastanak // Foto: KC-KŽ županija
Radni sastanak // Foto: KC-KŽ županija

Sjednica Stručne komisije za zajednička lovišta održana je danas, u petak, u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, a sazvana je radi usklađivanja prijedloga granica novih zajedničkih otvorenih lovišta.

Sjednica Stručne komisije za zajednička lovišta održana je danas, u petak, u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, a sazvana je radi usklađivanja prijedloga granica novih zajedničkih otvorenih lovišta koja bi se ustanovila na području postojećeg zajedničkog otvorenog lovišta Križevci.

Tom prilikom, usklađena je i granica budućeg zajedničkog otvorenog lovišta Ruševac te je dogovoreno da će se zatražiti arbitraža Ministarstva poljoprivrede za zajedničko otvoreno lovište Prigorje s obzirom na to da dio lovišta ulazi u područje Varaždinske županije koja je odbila dati suglasnost.

Isto tako, nakon zatražene prethodne suglasnosti nadležnog ministarstva, na prijedlog Odluke o ustanovljenju zajedničkog otvorenog lovišta Sveti Petar Čvrstec, ministarstvo je poslalo naputak da je granicu navedenog lovišta u jednom dijelu potrebno uskladiti sa Zakonom o lovstvu, te se o istom raspravljalo na sjednici.

Sjednici je prisustvovao i Darko Sobota, zamjenik koprivničko-križevačkog župana i član Stručne komisije.

 

čitam...