U prostorijama bolnice

Sastao se županijski Stožer civilne zaštite, evo kakvo je aktualno stanje s koronavirusom u Podravini i Prigorju

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić je dodao kako je bolnica svojim kapacitetima, opremom te stručnošću medicinskih djelatnika u potpunosti spremna za prijem takvih pacijenata.

11:34h
0
Foto: kckzz.hr

Danas se ponovno sastao županijski Stožer civilne zaštite na temu koronavirusa. Koordinacija je održana u prostorijama koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, a sazvana je na temelju jučerašnje odluke Stožera koji je zaključio kako će se sastanci po pitanju aktualnosti u slučaju koronavirusa održavati redovito s ciljem pravovremene razmjene informacija i informiranja javnosti.

Koordinaciju je vodio zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera Ratimir Ljubić koji je uvodno zahvalio svima na suradnji i kvalitetnoj komunikaciji. Župan Darko Koren je potom izrazio zadovoljstvo načinom na koji sustav funkcionira kazavši kako je u ovom trenutku, osim provođenja svih potrebnih mjera prevencije potrebno raditi i na edukaciji te smirivanju tenzija u javnosti.

Foto: Ivan Balija
Ravnateljica Draženka Vadla // Foto: Ivan Balija

– Profesionalno i odgovorno vodite sustav i sve sastavnice funkcioniraju na najvišoj razini što je za svaku pohvalu. Trenutno je važno provoditi sve one smjernice i protokole koji su propisani od strane nadležnih državnih tijela, a naglasak treba staviti i na edukaciju te smirivanje javnosti koja je uznemirena. U tom smislu želimo poslati jasnu poruku kako je situacija pod kontrolom, spremni smo na sve scenarije, no u ovo trenutku uistinu nema potrebe za stvaranjem bilo kakve napetosti što uostalom poručuje i ministar zdravstva Vili Beroš. Stanovnici Koprivničko-križevačke županije mogu biti mirni jer smo potvrdili spremnost svih sastavnica zdravstvenog sustava – naglasio je župan Koren.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

O aktualnom stanju prisutne je informirala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

– U našoj županiji u ovom trenutku nema sumnje, niti pozitivnih na korona virus. Stanje se detaljno prati i nema nikakvih razloga za stanje napetosti među populacijom. Epidemiolozi su dežurni, zaprimaju pozive i savjetuju građane te još jednom apeliram da se u slučaju sumnje na korona virus građani javljaju na naše otvorene telefone i ne dolaze direktno u ambulante – naglasila je dr. Vadla.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić je dodao kako je bolnica svojim kapacitetima, opremom te stručnošću medicinskih djelatnika u potpunosti spremna za prijem takvih pacijenata.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim  gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).