“Sat povijesti” u koprivničkoj gimnaziji

22:06h
0
111110-vukovar

Koprivnička gimnazija i Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke organiziraju «Sat povijesti» kojim će se obilježiti 20. obljetnica sjećanja na okupaciju Vukovara i 20. obljetnica stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države: 16. studenoga u predvorju Gimnazije «Fran Galović» bit će postavljena izložba fotografija «Vukovar» autora Mladena Pavkovića, a 17. studenoga u 13.15 u kinu Velebit bit će prikazan tridesetominutni dokumentarni film «Za slobodnu Hrvatsku» istoga autora.

Na pročelju Gimnazije zavijorit će se devetometarska hrvatska zastava s kninske tvrđave, zastava koja ima simbolično značenje za stvaranje hrvatske države.

U večernjim satima 17. studenoga gimnazijalci će zapaliti 267 svijeća za 267 ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila na Ovčari. S ciljem da se njihova žrtva nikada ne zaboravi, učenici će pročitati sva njihova imena.

Paljenjem svijeća Gimnazija «Fran Galović» i ove se godine pridružuje spomen-akciji I u mom gradu Vukovar svijetli kojom se na dostojanstven način čuva uspomena na Vukovar i na sve njegove nedužne žrtve te branitelje Domovinskoga rata diljem Hrvatske.

18.11.2011. Sat povijesti Mladen Pavkovic from Koprivnica.net on Vimeo.