Savjeti vozačima tijekom berbe grožđa

08:23h
0

Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete, ove godine znatno prije, započele su pripreme, ali i sama berba grožđa u vinogradima. Tijekom narednih dana, očekuje se veća frekvencija prometa, obzirom da će većina vinogradara poći u vinograde i klijeti, a samim time postoji i mogućnost upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Zato, ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor BEZ ALKOHOLA.

Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svojim berbama grožđa, savjetujemo Vas da Izbor uvijek postoji: unaprijed odredite tko će upravljati vozilom, ne dopustite voziti vozaču koji je pod utjecajem alkohola, ne nagovarajte druge vozače na piće, zamolite nekog da vas odveze ukoliko ste pod utjecajem alkohola, ostanite prespavati do prestanka djelovanja pića. Ako ste popili koje piće, radije uzmite taksi ili nazovite nekog da dođe po vas, odredite jednog prijatelja da konzumira bezalkoholna pića i da vas prevozi.

Odgovornim ponašanjem u prometu, doprinijet ćete većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, a i izbjeći sankcije za prometne prekršaje. S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policija će tijekom predstojećih vikenda, pojačano nadzirati vinorodne predjele i sudionike u prometu, koji će se kretati iz tih pravaca s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

čitam...