Saznajte kako doći do sredstava Fonda za projekte energetske učinkovitosti

15:08h
0
Poslovni uzlet Koprivnica

“Naše edukacije vezane su prvenstveno za programe sufinanciranja iz područja energetske učinkovitosti te za otvorene natječaje Fonda koji su interesantni poduzetnicima (ali i građanima). Time poduzetnici mogu prepoznati svoje potrebe i interese koje bi kao projekt proveli u svom poduzeću, a za koje mogu dobiti potporu Fonda”, poručuju Vesna Bukarica, Alan Perl i Filip Brkljača. Navedeni predavači iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održat će edukaciju “Kako do sredstava Fonda za projekte energetske učinkovitosti ” u Koprivnici 30.siječnja.

Svi zainteresirani, mogu se prijaviti na besplatne edukacije koje će se održati u Koprivnici 30. siječnja 2015. u Kinu Velebit (Zrinski trg 6) i Pučkom otvorenom učilištu (Trg bana Josipa Jelačića 6) u organizaciji Poslovnog dnevnika. Više informacija možete vidjeti na web stranici www.poslovni.hr/grad-koprivnica

Razlog zbog kojeg poduzetnici ostvaruju projekte je zbog tehnološkog napretka, radi unapređenja proizvodnje i poslovanja, ostvarenja profita, ostvarenja konkurentnosti na europskom i/ili međunarodnom tržištu. Predavači tvrde kako su ti troškovi u okviru tih projekata opravdani za Fond i njima se jasno može potvrditi smanjenje potrošnje energije i zaštita okoliša. “Buduće korisnike, kao i sadašnje, potrebno je redovito informirati i educirati o koracima koji vode do odobravanja sredstava od strane Fonda, jer se često događa da zbog nedovoljne informiranosti Fond dobiva nepotpunu ili krivu dokumentaciju zbog koje ne može odobriti sredstva”, tvrde predavači.

U uvodnom dijelu edukacije dat će kratki prikaz općeg stanja energije i energetike u Hrvatskoj i svijetu kao i o energetskoj učinkovitosti koja je temelj održivog energetskog razvoja. “Cilj je približiti ove teme svima koji o energetskoj učinkovitosti već ponešto i znaju, ali prije svega zbog šireg pogleda na ovu temu – kako bi se bolje razumjelo što sve stoji iza proizvodnje energije te da energetska učinkovitost ne podrazumijeva samo uštede” kažu predavači.

Polaznicima će predstaviti i koncept Zelenog ureda, motivacijsko-edukacijske radionice namijenjene zaposlenicima u uredima, smještenim u zgradama u kojima se energija u velikoj mjeri troši, ali i gubi zbog loših tehničkih karakteristika tih istih zgrada. Primjenom aktivnosti Zelenog ureda zapravo se ugrađuju načela pažljivog i obzirnog pristupanja okolišu u svoje sustave upravljanja. ” Tako usvajanje energetski učinkovitih uredskih praksi, ne samo što ima utjecaja na smanjenje troškova energije i posredno troškove poslovanja, nego doprinosi i nastojanjima institucije/poduzeća da umanji negativan utjecaj svojih aktivnosti na okoliš.

Uz navedenu edukaciju bit će održan i čitav niz drugih edukacija na temu marketinga, financija i poduzetništva, a program možete vidjeti ovdje. Edukacije za sve sudionike su besplatne, a svoje mjesto na edukacijama osigurajte ovdje jer broj mjesta je ograničen. Također, partner navedenog događaja, Podravka, je osigurao besplatni ručak za sve sudionike edukacija.

Osim u Koprivnici (30.01.), besplatne edukacije bit će održane i u Velikoj Gorici (27.01.), Zadru (13.02.) te Puli (27.02.).