Scoria se vraća u Koprivnicu, u subotu Slaven domaćin Rijeci

16:20h
0
petkovic scoria

Slaven Belupo i Rijeka sastaju se u subotu u Koprivnici na Gradskom stadionu s početkom u 15 sati. Utakmicu sudi Ante Vučemilović-Šimunović iz Osijeka.

U dosadašnjim koprivničkim ogledima ova dav kluba uspješniji je domaćin, s osam pobjeda i osam remija te gol-razlikom 25:17, dok Rijeka ima samo dvije pobjede.

– Za nas vrlo bitna utakmica, kao i za Rijeku. S obzirom da smo u ovom dijelu prvenstva već iskusili poraz i neriješeno, od momčadi tražim da se od prve do zadnje sekunde isključivo borimo za pobjedu. Svjesni smo da će trebati uložiti dosta znanja, truda, borbenosti i kvalitete, jer je momčad Rijeke kvalitetna i kvalitetno vođena, i apsolutno nas neće i ne smije zavarati što im neće igrati jedan od boljih igrača, Đalović. Međutim, Rijeka je nas u pripremama na Krku porazila s 1:0 i bez Đalovića, prema tome, sastav u kojem igraju Čaval, Budicin, Čagalj, Štrok i ostali sigurno ima kvalitetu koja se mora respektirati. No, naša je ambicija napraviti sve u sportskom dijelu da ovu utakmicu dobijemo – rekao je trener Slavena Belupa Mile Petković.

U sastav se vraća Gregurina, na klupu seli Nynkeu, među pričuvama će biti i Kokalović, koji se oporavio od ozljede leđa.

– Sasvim solidno su Rogulj i Maras odigrali u Maksimiru, a moja je odluka da na startu ne tumbam bez previše potrebe, a pogotovo zato što imamo osam igrača s dva žuta kartona, a razmišljam i o utakmici koja nam slijedi u Varaždinu, pošto imamo osam igrača s po dva žuta kartona – objasnio je Petković.

Elvis Scoria ostao je u dobrom sjećanju Slavenovim navijačima, momčad je 2007. godine po prvi put odveo u finale Kupa i omogućio joj premijerni nastup u Kupu Uefe, a sezonu prije spasio je od ispadanja.

– Idemo u Koprivnicu kod naglašeno ozbiljne ekipe. Iako ne volim pričati o kvalitetama protivnika jer se kvaliteta protivnika dokazuje na terenu, oni imaju izuzetno širok kadar kvalitetnih igrača, uz Dinamo i Hajduk, tu su oni jer se radi o kvalitetnoj ekipi. Mi smo u situaciji u kojoj možemo javno reći da se nalazimo u borbi za ostanak, u ovom trenutku. Ako tako razmišljamo, znamo da nam je svaka utakmica ključna i da nam je svaka utakmica kvalifikacijska. Ekipa se treba vratiti onim elementarnim stvarima, a to je borba za svaku loptu i agresija. To su stvari koje te mogu izvući iz ove situacije u kojoj se mi sada nalazimo. Moramo se stisnuti zajedno i pokušati doći do pozitivnog rezultata iako igramo u Koprivnici protiv dobrog protivnika – poručio je Scoria, a prenosti službeni portal HNK Rijeke www.nk-rijeka.hr.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Rogulj, Maras, Bagarić – Milardović, Poljak – Mujanović, Gregurina, Benko – Vojnović. TRENER: Mile Petković.

PRIČUVE: Nurković, Kokalović, Nynkeu, Papa, Havojić, Poredski, Bušić.

NEDOSTAJU: Jurakić, Poldrugač (ozlijeđeni).