Uoči Županijske skupštine

SDP i HL žele da se iz županijskog proračuna financiraju udžbenici i stipendije za učenike

Ovi prijedlozi Odluka idu u smjeru vizije koju nudimo za našu županiju kako bismo pokrenuli razvoj i pokazali brigu za stanovnike, navodi Željko Vugrinec.

12:35h
0
Foto: Matija Gudlin

Uoči druge sjednice Županijske skupštine, SDP i Hrvatski laburisti uputili su prijedlog da se sufinanciraju udžbenici i druga nastavna sredstva učenicima osnovnih škola na području županije, te da se u dnevni red uvrste odluke o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola, učenika deficitarnih zanimanja i učenici srednjih škola s poteškoćama u razvoju.

– Posebno apeliramo da se prvi prijedlog uvrsti zbog same hitnosti postupka budući da se približava nova školska godina te je potrebno vremena da se naprave potrebne pripreme za provedbu odluke. Ukoliko Skupština većinom glasova podrži naš prijedlog, roditeljima djece koja pohađaju osnovne škole u našoj županiji znatno bi olakšali školovanje – poručuje Željko Vugrinec.

Iz SDP-a i HL-a smatraju da bi se tako krenulo u pravom smjeru u razvoju obrazovanja u županiji.

– Ovi prijedlozi Odluka idu u smjeru vizije koju nudimo za našu županiju kako bismo pokrenuli razvoj i pokazali brigu za stanovnike – navodi Vugrinec.

Hoće li se prijedlozi uvrstiti u dnevni red, bit će poznato danas od 16 sati kada počinje sjednica Županijske skupštine.

čitam...