Najava novih trendova?

SDP i partneri prezadovoljni Milanovićevom pobjedom te najavljuju: Vrijeme je da i vlast u županiji preuzme crvena boja!

Trendovi su vrlo vidljivi u Hrvatskoj, ovo su već drugi izbori u kojima je HDZ bio neuspješan, nadam se da će se to nastaviti i na parlamentarnim izborima najesen, poželio je Darko Tetec.

17:09h
0
Foto: Sanjin Bojić

Koprivnički SDP i njegovi koalicijski partneri, kao što se moglo i očekivati, iznimno su zadovoljni ishodom predsjedničkih izbora, na kojima je pobijedio njihov kandidat Zoran Milanović.


Kao što je rekao čelnik gradskog ogranka stranke Tomislav Golubić na konferenciji za medije, Koprivnica se potvrdila kao SDP-ova utvrda i navijestila neke nove trendove u opredijeljenosti lokalnih birača.

Tomislav Golubić // Foto: Sanjin Bojić

– Postignut je odličan rezultat u Koprivnici, Milanović je pobijedio i u županiji i pobijedio je na razini države. Pokazalo se da su građani spremni na promjene, na normalno društvo i da su željni nečega drugoga osim ovoga što se događa u našoj državi. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, i onima koji su glasali za Zorana Milanovića, ali i onima koji su glasali za Kolindu Grabar-Kitarović. Ono što se u nedjelju dogodilo tijekom njihovih govora (ušutkavanje zvižduka u oba tabora, op.a.) dobar je put, u politici moramo uvažavati jedni druge i zahvaliti svima koji su izašli. To je bilo 55 posto u Hrvatskoj i nisam zadovoljan izlaznošću, bit ću dok to bude 100 posto – izjavio je Golubić.

 

Zadovoljan je postotkom Koprivničanaca koji su glasali za Milanovića, koji je i veći nego onaj Josipovićev 2015. godine.

Nenad Martinaga // Foto: Sanjin Bojić

– Koprivnica je konstanta, drago mi je da se to dokazalo i na ovim izborima. Vjerujem da i rezultat na razini županije pokazuje trend da je i u županiji vrijeme za promjene. U statistikama vidimo da je županija u “crvenom”, mislim da je vrijeme da i izvršnu i predstavničku vlast u županiji preuzme crvena boja – najavio je Golubić.

HSS-ov Nenad Martinaga također je zahvalio onima koji su izašli u nedjelju na birališta i obavili svoju građansku dužnost.

Darko Tetec // Foto: Sanjin Bojić

– Zahvaljujem svim HSS-ovcima i HSS-ovkama koji su dali podršku našem zajedničkom kandidatu, kao i svim članovima koalicije koji su pomogli odličnom rezultatu u Koprivnici – rekao je Martinaga.

Laburist Darko Tetec pozvao je sve one koji nisu izašli na izbore da to učine u idućima te doprinesu festivalu demokracije.

– Ovo je jedan od najboljih rezultata kandidata koje su podržavale ove stranke. Očito je da su građani zadovoljni sa stanjem u Koprivnici. Trendovi su vrlo vidljivi u Hrvatskoj, ovo su već drugi izbori u kojima je HDZ bio neuspješan, nadam se da će se to nastaviti i na parlamentarnim izborima najesen – poželio je Tetec.

Goran Perišić // Foto: Sanjin Bojić

Dio koalicije je i GLAS, u čije je ime Goran Perišić izrekao zahvale biračima i posebno onima čija uvjerenja spadaju u građanski liberalni centar te iskoristio nekoliko sportskih metafora.

– Nadam se da je ovo bilo samo prvo poluvrijeme i da drugo poluvrijeme slijedi na parlamentarnim izborima. Dobri sportski stratezi znaju da se dobra momčad ne mijenja – slikovit je bio Perišić.

Željko Šemper // Foto: Sanjin Bojić

Željko Šemper iz HSU-a istaknuo je važnu ulogu koju su umirovljenici odigrali u izboru novog predsjednika Republike Hrvatske.

– Nas ima 1.240.000 i mnogo nas je izašlo i glasalo za Milanovića. Dali smo veliki obol u kampanji, prvi smo donijeli odluku da ga podržavamo, a veže nas i dobra suradnja otkad je bio premijer. U vrijeme najveće recesije napravili smo najveće pomake u mirovinskom sustavu – uvjeren je Šemper.

Osim predstavnika koprivničkih ogranaka stranaka, na konferenciji za medije obratio se i predsjednik križevačkog Gradskog vijeća i šef tamošnjeg SDP-a Marko Katanović, koji je ponosan na rezultat u svom gradu.

Marko Katanović // Foto: Sanjin Bojić

– Ne krijemo zadovoljstvo, Milanović je u Križevcima dobio 55 posto glasova, a bivša predsjednica 40,54 posto. Ovo je za nas jedno mišljenje i stav građana, pokazatelj trendova i smjera povjerenja građana. To je građanska opcija nasuprot konzervativne opcije – istaknuo je Katanović te zahvalio svima koji su shvatili važnost izbora.

 

čitam...