bioplinara

SDP Sveti Petar Orehovec: Zašto načelnik Poljak nije obavijestio vijećnike i stanovnike o dozvolama izdanim još 2017.?

SDP Sv. Petar Orehovec tražio je očitovanje općinskog načelnika Franje Poljaka zašto nije obavijestio vijećnike Općinskog vijeća i stanovnike Općine o dobivenim dozvolama.

10:45h
0

Županijski SDP na čelu s Mladenom Kešerom prije desetak dana javnosti se obratio s apelom da se obrati pažnja na dovoz i zbrinjavanje otpada na polja u Svetom Petru Orehovcu. Naime, pojavila se ideja da se izgradi još jedno bioplinsko postrojenje pored mjesta Orehovec, što se SDP-u ne sviđa.

Kešer je pohvalio izgradnju bioelektrana u smislu ulaganja te poboljšavanja kvalitete hrvatskih polja, ali ne u smislu u kojemu se to trenutno odvija, te se zapitao u što se pretvara županija, u odlagalište otpada?

Danas su reagirali i iz mjesne organizacije SDP-a, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

– SDP Općine Sveti Petar Orehovec obavještava stanovnike Općine da su na 20. sjednici Općinskog vijeća vijećnici SDP tražili da se u dnevni red sjednice uvrsti rasprava o proširenju djelatnosti Bioelektrana u Orehovcu i Gregurovcu. SDP Sv. Petra Orehovca izričito se protivi proširenju djelatnosti rada obiju Bioelektrana koje se odnosi na korištenje po našem mišljenju opasnog otpada iz raznih industrija.

Isto tako, SDP Sv. Petar Orehovec tražio je očitovanje općinskog načelnika Franje Poljaka zašto nije obavijestio vijećnike Općinskog vijeća i stanovnike Općine o dobivenim dozvolama još 2017. kada su izdane i date na znanje djelatnicima Općine pa i samom Načelniku.

Smatramo da se prvobitan plan rada Bioelektrana oteo kontroli i da su dosadašnje reakcije načelnika Poljaka nedovoljne i manjkave i da ukoliko se nešto značajnije ne pokrene SDP Sv.P.Orehovca pokrenut će svoje aktivnosti u sprječavanju daljnjeg onečišćenja naše nam prelijepe Općine – poručili su u priopćenju.

čitam...